Οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ρίχνουν «βόμβα» στα θεμέλια του Champions League, προωθώντας την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα!

Θα συμμετέχουν συνολικά 18 ομάδες, από τα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας

Must Read

Ο κόσμος καταρρέει! Ο κορωνοϊός… παρελαύνει, οι ηθικές αξίες έχουν εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν εξαφανιστεί και ο άνθρωπος, αντί να βάλει μυαλό, σκέφτεται ή πώς ο ένας θα φάει τον άλλο ή πώς ο πλούσιος θα γίνει πιο πλούσιο, κάνοντας τον φτωχό φτωχότερο!

Δυστυχώς, από τον κανόνα δεν ξεφεύγει το ποδόσφαιρο, που, αντί να παραδειγματιστεί από το μπάσκετ και την Ευρωλίγκα, αποφάσισε να…βάλει αυτογκόλ!

Έτσι, κι απ’ ό,τι φαίνεται και κόντρα στο απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο του Champions League, η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα δεν είναι απλώς σκέψη, αλλά στα… σκαριά! Οι μεγάλοι σύλλογοι της γηραιάς ηπείρου γυρίζουν την πλάτη στην UEFA και προχωρούν το πλάνο τους για ένα «κλειστό» πρωτάθλημα. «Τελειώνουν» με το Champions League και φτιάχνουν μια νέα διοργάνωση α λα ΝΒΑ!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «AS», το πλάνο είναι τόσο προχωρημένο, ώστε η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα να αρχίσει το 2022. Θα συμμετέχουν συνολικά 18 ομάδες, από τα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που θα αναμετρούνται σε αγώνες εντός και εκτός έδρας (άρα 34 αγωνιστικές), ενώ θα υπάρχει και τελική φάση πλέι οφ για να αναδειχθεί ο νικητής. Στόχος, βέβαια, είναι να έχουν πολλά περισσότερα έσοδα από αυτά που τους προσφέρει το Champions League και κέρδη που θα μοιράζονται μεταξύ τους!

Οι πλούσιοι, δηλαδή, θα γίνουν πλουσιότεροι, οι μικροί θα μείνουν με διοργανώσεις της… παρηγοριάς. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως μια ομάδα θα μπορούσε να έχει έσοδα 1 δισ. ευρώ. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως η Λίβερπουλ, που κατέκτησε το Champions League το 2019, πήρε «μόλις» 111.000.000 ευρώ.

Το όλο αυτό θέμα ήταν εδώ και καιρό γνωστό, αλλά κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του από την προεδρία της Μπαρτσελόνα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου… έριξε τη βόμβα, λέγοντας πως ο σύλλογος έχει συμφωνήσει για τη συμμετοχή του στη νέα διοργάνωση. «Μπορώ να ανακοινώσω κάποια εξαιρετικά νέα. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε μια μελλοντική ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, ένα πρότζεκτ που προωθούν οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη», είπε.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, αγγλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστηρίζουν το σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας λίγκας, στην οποία θα συμμετέχουν μέχρι 18 σύλλογοι από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, και πως αναζητούνται 6 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση. Πηγές του BBC επιβεβαίωσαν τις συνομιλίες με τη συμμετοχή της JP Morgan, που εγγυάται για τους πόρους που χρειάζονται για την οργάνωση και διεξαγωγή.

Η UEFA τρέχει να σβήσει τη φωτιά

Από την άλλη, η UEFA διέψευσε αυτή την κίνηση. «Ο πρόεδρος της UEFA έχει καταστήσει σαφές σε πολλές περιπτώσεις ότι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αντιτίθεται σθεναρά σε μία Σούπερ Λίγκα. Οι αρχές της αλληλεγγύης, της ανόδου, του υποβιβασμού και των ανοιχτών πρωταθλημάτων δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Είναι αυτό που κάνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να δουλεύει και το Champions League την καλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Η UEFA και οι σύλλογοι έχουν δεσμευτεί να οικοδομήσουν και όχι να καταστρέψουν, για να δημιουργήσουν ένα “σούπερ” πρωτάθλημα 10, 12, ακόμη και 24 συλλόγων, το οποίο αναπόφευκτα θα γίνει βαρετό», ήταν η απάντηση ανθρώπων της UEFA στα δημοσιεύματα.

Ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας Χαβιέρ Τεμπάς σχολίασε ότι όσα είπε ο Μπαρτομέου επιβεβαίωσαν την άγνοιά του για την ποδοσφαιρική βιομηχανία και περιέγραψε την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα ως «μια αδύναμη διοργάνωση, που υπάρχει μόνο στη φαντασία». «Το όλο πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας μοιάζει να σχεδιάστηκε από τους προέδρους των ισχυρών, σε ένα μπαρ, στις 5 το πρωί. Η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγιναν σπουδαίες ομάδες γιατί κέρδιζαν τίτλους. Κυρίως τους τίτλους των εγχώριων πρωταθλημάτων τους. Έτσι γράφεται η ιστορία» ανέφερε, επίσης, ο Τέμπας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης βλέπουν, επίσης, θετικά τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διοργάνωση. Παρί Σεν Ζερμέν, Ιντερ, Μίλαν και Μπάγερν φαίνεται πως ενδιαφέρονται έντονα. Ο Κέβιν Μάιλς, διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας φιλάθλων ποδοσφαίρου, δήλωσε ότι η ιδέα μιας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας «δείχνει πως οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες συλλόγων είναι εκτός ελέγχου, νοιάζονται για την πυραμίδα του ποδοσφαίρου και όχι για οτιδήποτε άλλο, εκτός από τη δική τους απληστία. Αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ιδέας ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βασιστεί σε κανόνες».

Αντίθετοι είναι και οι ποδοσφαιράνθρωποι. «Πρόκειται για ακόμα ένα πλήγμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τη στιγμή που εν μέσω πανδημίας οι ομάδες αναζητούν έσοδα, γράφεται ότι τα ισχυρά κλαμπ συζητούν να πάρουν μέρος σε μια ευρωπαϊκή σούπερ λίγκα με έσοδα 6 δισ. δολάρια. Αν υπάρχουν τόσα χρήματα, τότε γιατί δεν δίνουν 100-200 εκατομμύρια να σώσουν το ποδόσφαιρο στις χώρες τους;», ήταν η αντίδραση του Γκάρι Νέβιλ.

Όμως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Οι μεγάλοι, πάντως, επιμένουν και δεν δείχνουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν. Πιέζουν εδώ και χρόνια για μεγαλύτερα έσοδα και τα 6 δισ. δολάρια είναι μεγάλο δέλεαρ. Απλώς οι άνθρωποι που σκέφτονται αυτό το πρότζεκτ ξεχνούν ότι η Ευρώπη δεν αποτελείται από 5 χώρες και ότι μερικές φορές, όπως έχει δείξει η Ιστορία, και οι μικροί έχουν φωνή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This