Πρωτοφανείς εικόνες στο Champions League: Αποχώρηση της τουρκικής Μπασάκσεχιρ λόγω ρατσιστικού χαρακτηρισμού

Μπάχαλο... Μέχρι και ο Ερντογάν έκανε παρέμβαση

Must Read

Απίστευτο μπάχαλο σε αγώνα Champions League που δεν έχε ξανασυμβεί! Προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA, η αναμέτρηση θα συνεχιστεί την Τετάρτη, με διαφορετική ομάδα διαιτητών.

«Η UEFA αποφάσισε – μετά από συζήτηση και με τους δύο συλλόγους – κατ εξαίρεση να παιχθούν τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα αύριο (Τετάρτη) με μια νέα ομάδα διαιτητών. Η έναρξη θα γίνει στις 18:55 CET. Θα ξεκινήσει αμέσως διεξοδική έρευνα για το συμβάν που συνέβη», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση.

Το παιχνίδι του Champions League μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπασάκσεχιρ διεκόπη  μετά την αποχώρηση της τουρκικής ομάδας από το γήπεδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για ρατσιστική συμπεριφορά του Ρουμάνου τέταρτου βοηθού διαιτητή.

Λίγο αργότερα και αφού απομακρύνθηκε ο εν λόγω βοηθός, έγινε κάλεσμα στην ομάδα της Μπασάκσεχιρ να επανέλθει στο γήπεδο. Δεν το έκανε.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο 4ος διαιτητής αποκάλεσε «νέγρο» τον Pierre Webo, έναν εκ των βοηθών του προπονητή της τουρκικής ομάδας Okan Buruk. Ο πρόεδρος του συλλόγου είπε μάλιστα ότι η τουρκική ομάδα δεν θα επιστρέψει από τα αποδυτήρια αν ο 4ος διαιτητής παραμείνει στο γήπεδο.

Ο Ρουμάνος τέταρτος διαιτητής φέρεται να είπε ως εξήγηση ότι η λέξη που είπε ήταν «negru», που σημαίνει στην γλώσσα του «μαύρος», ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε τους ανθρώπους της τουρκικής ομάδας (σ.σ. και κανέναν άλλον).

https://youtu.be/D0VAQ2BhObA

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Κασάπογλου έσπευσε να σχολιάσει: «Είμαστε στο πλευρό της Basaksehir. Ο ρατσισμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», ενώ θέση πήρε άμεσα και ο Ταγίπ Ερντογάν: «Είμαστε ανεπιφύλακτα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό και σε κάθε τομέα της ζωής. Καταδικάζω έντονα τα ρατσιστικά λόγια εναντίον του Pierre Webo. Πιστεύω ότι η UEFA θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

 

Αντίδραση είχαμε και από παίκτη της γαλλικής Παρί, τον Πρεσνέλ Κιμπέπε, ο οποίος ανήρτησε το γνωστό μότο «όχι στον ρατσισμό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This