Δευτέρα 17/5/2021

Δικηγόρος αθλητών-αθλητριών ενόργανης: «Δεν είναι μόνο 22, έχει αυξηθεί ο αριθμός… Θα δοθούν ονόματα και στοιχεία» (video)

Καταγγέλλονται περιστατικά από το 1985 ως και το 2010

Ο δικηγόρος των αθλητών/αθλητριών της ενόργανης, Αλέξανδρος Αδαμίδης, μίλησε στο OPEN για τις καταγγελίες που έκαναν μέσω επιστολής τους, για κακοποίηση, βασανισμό και σεξουαλική παρενόχληση (με περιστατικά από το 1985 ως και το 2010), λέγοντας πως θα δοθούν ονόματα και στοιχεία στη δημοσιότητα και είπε ότι πλέον δεν είναι μόνο οι 22 της επιστολής, αλλά έχει αυξηθεί ο αριθμός των καταγγελλόντων.

Όσο για το πώς ξεκίνησε η όλη ιστορία, ο κ. Αδαμίδης είπε: «Η έναρξη της διαδικασίας έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, μέσω μιας ομάδας που συμμετέχουν κι άλλοι αθλητές, ξεπερνούν τους 100 και κάποια στιγμή κάποια αθλήτρια ανέφερε ένα περιστατικό που είχε βιώσει. Αυτό προκάλεσε μια αλυσιδωτή αντίδραση στους υπόλοιπους αθλητές, νυν και πρώην, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί στην ομάδα αυτή ότι υπάρχουν πάρα πολλοί και πάρα πολλές που έχουν παρόμοια άσχημα βιώματα από προπονητές και προπονήτριες».

Αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ο κ.Αδαμίδης έκανε και μια διευκρίνιση: «Για να διευκρινίσουμε το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης, μιλάμε για προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας, δεν μιλάμε πχ. για απόπειρα βιασμού, δεν έχω τέτοιες καταγγελίες. Μιλάμε ακόμα για σωματικές κακοποιήσεις, τράβηγμα από τα μαλλιά, τιμωρία με προπόνηση με τα εσώρουχα, κλειδώματα σε μικρά δωμάτια, αφαίρεση προστατευτικών στρωμάτων στη δοκό κλπ. τα οποία αναλυτικά έχουν σημειωθεί στο έγγραφο που έχουν κάνει και έχει δημοσιοποιηθεί και το έχουμε κοινοποιήσει πριν τη δημοσιοποίησή του στους αρμόδιους φορείς».

«Έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση και όταν ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές θα δοθούν και στοιχεία, ονόματα και ότι άλλο μας ζητηθεί. Μέχρι τώρα δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας», πρόσθεσε ακόμα δηλώνοντας την ετοιμότητά του να παράσχει όλα όσα χρειάζονται οι εισαγγελείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ