Δήμητρα Σταματιάδου: «Ο προπονητής με χτυπούσε με τις πατερίτσες» (video)

Σωματική και λεκτική βία από προπονητές σε αθλητές

Must Read

Σάλο έχουν προκαλέσει στην αθλητική κοινότητα οι καταγγελίες των πρώην αθλητριών της Ενόργανης Γυμναστικής οι οποίες με επιστολή τους στον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητούν δικαίωση για την σωματική και λεκτική βία που υπέστησαν.

Μιλώντας στο SportsAddict.gr η πρώην αθλήτρια Δήμητρα Σταματιάδου η οποία πλέον εργάζεται ως προπονήτρια καταγγέλλει τα βασανιστήρια που υπέστη από προπονητή πριν από σχεδόν δέκα χρόνια: «Ο συγκεκριμένος προπονητής μου έδινε σφαλιάρες, με είχε χτυπήσει ακόμα και με τις πατερίτσες. Αυτό έγινε το 2002-2003. Δεν είχα δει προσωπικά να χτυπάει άλλα παιδιά, αλλά σε όλους μιλούσε άσχημα. Λες και ήμασταν κουκλάκια» αναφέρει για τον συγκεκριμένο ο οποίος πλέον δεν εξασκεί το επάγγελμά του.

«Φοβόμουν ότι θα έχανα κάτι που αγαπούσα πάρα πολύ»

Η πρώην αθλήτρια και πλέον προπονήτρια εξηγεί ότι δεν έβρισκε το θάρρος να μιλήσει γιατί φοβόταν ότι αν το έκανε θα έχανε το αγαπημένο της άθλημα με το οποίο όπως λέει ήταν «ερωτευμένη»: «Δεν μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς τον λόγο που δεν μιλούσα. Ίσως επειδή δεν ήθελα ποτέ να σταματήσω. Φοβόμουν ότι θα έχανα κάτι που αγαπούσα πάρα πολύ. Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση. Όταν με ρώτησαν γιατί ανέβηκα στην Αλεξανδρούπολη απάντησα “από έρωτα”. Όλοι νόμιζαν ότι εννοούσα έρωτα για κάποιο πρόσωπο. Εγώ όμως εννοούσα τον έρωτα, την τρέλα, την τόση μεγάλη αγάπη που έχω για αυτό το άθλημα. Μπορεί και από αυτό και μόνο να μην μίλησα. Αυτό που λέω σήμερα το έχω πει μόνο στους γονείς μου και μάλιστα πολύ αργότερα από όταν συνέβαινε. Όταν μετά από πολλά χρόνια το είπα στην μάνα μου, μου είπε αν μου το έλεγες τότε δεν ξέρω και εγώ τι θα του έκανα» αναφέρει η Δήμητρα Σταματιάδου.

Εκτός όμως από το ξύλο και την λεκτική βία, η ίδια είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε ηλικία 17 ετών από καθηγητή της στο σχολείο. Όπως περιγράφει, τότε είχε απευθυνθεί στο συμβούλιο του σχολείου της όμως δεν την πίστεψαν και της απάντησαν ότι μάλλον το παρεξήγησε.

Η Δήμητρα Σταματιάδου προσθέτει ότι όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονήτρια, χρειάστηκε να κάνει συνεδρίες με ψυχολόγο προκειμένου να απαλύνει τις πληγές της από την βίαιη συμπεριφορά του προπονητή της, η οποία της προκάλεσε επιθετικότητα και νεύρα ως απόρροια των τραυματικών εμπειριών που είχε ζήσει από τον συγκεκριμένο άνθρωποι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This