Ακόμα μια κυβερνητική τροπολογία: Ο Αυγενάκης κατάσχει το σήμα του «Ράλι Ακρόπολις» γιατί χάνει τις εκλογές!

Αιφνιδίως ο κ. Αυγενάκης παραβιάζει απροκάλυπτα ακόμη και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Must Read

Απίστευτα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτή τη φορά, με ακόμη μία τροπολογία, που έρχεται κι αυτή στα μουλωχτά και ξανά μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, εν όψει της διεξαγωγής του «Ράλι Ακρόπολις», αναφέρει στην τροπολογία του ότι ο δικαιούχος εμπορικού σήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για διενέργεια αγώνων παγκόσμιου και ευρωπαϊκού επιπέδου, χάνει την κυριότητά του αυτοδικαίως και αυτό μεταβιβάζεται στο κράτος χωρίς αντάλλαγμα! Το δε κράτος μετά μπορεί να το πουλήσει όπου θέλει…

Αυτό το κάνει γιατί το εμπορικό σήμα του «Ράλι Ακρόπολις» το έχει κατασχέσει το ΙΚΑ, τα δε δικαιώματά του τα έχει ακόμα η ΕΛΠΑ. Κι ενώ η ΕΛΠΑ θα μπορούσε να πουλήσει την ονομασία αντί σημαντικού ποσού (για παράδειγμα, 30.000.000-35.000.000 ευρώ), με το οποίο θα ξεχρέωνε το ΙΚΑ -και ίσως όχι μόνο-, έρχεται αιφνιδίως ο κ. Αυγενάκης να παραβιάσει απροκάλυπτα ακόμη και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια νέα τροπολογία.

Ακόμη και κατάσχεση να έχει γίνει στο εμπορικό σήμα, δεν μπορεί το κράτος με νόμο να το παίρνει και να αφαιρεί τα δικαιώματα που έχει η ΟΜΑΕ.

Η νέα νομοθετική διάταξη Αυγενάκη επικαλείται έναν νόμο του 2020, ο οποίος αποτελεί την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με οδηγία της Ε.Ε. σχετικά με τα σήματα, προβλέποντας ξεκάθαρα, ρητά και κατηγορηματικά ότι πρέπει να υπάρχει «ειδική διαδικασία», την οποία και περιγράφει. Αυτός ο εναρμονισμένος νόμος με το δίκαιο της Ε.Ε. δεν περιλαμβάνει πουθενά τα περί «αυτοδικαίως», όπως αυτά καθορίστηκαν στην επίμαχη τροπολογία του κ. Αυγενάκη.

Ο πραγματικός λόγος, όμως, που ο κ. Αυγενάκης το έκανε αυτό είναι γιατί ξέρει ότι θα χάσει κι αυτές τις εκλογές (!), οπότε αποκτά τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τους διεθνείς αγώνες, χωρίς να χρειάζεται την υπογραφή της ΟΜΑΕ. Απίστευτο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This