Δευτέρα 10/5/2021

Ακόμα μια κυβερνητική τροπολογία: Ο Αυγενάκης κατάσχει το σήμα του «Ράλι Ακρόπολις» γιατί χάνει τις εκλογές!

Αιφνιδίως ο κ. Αυγενάκης παραβιάζει απροκάλυπτα ακόμη και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Απίστευτα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτή τη φορά, με ακόμη μία τροπολογία, που έρχεται κι αυτή στα μουλωχτά και ξανά μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, εν όψει της διεξαγωγής του «Ράλι Ακρόπολις», αναφέρει στην τροπολογία του ότι ο δικαιούχος εμπορικού σήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για διενέργεια αγώνων παγκόσμιου και ευρωπαϊκού επιπέδου, χάνει την κυριότητά του αυτοδικαίως και αυτό μεταβιβάζεται στο κράτος χωρίς αντάλλαγμα! Το δε κράτος μετά μπορεί να το πουλήσει όπου θέλει…

Αυτό το κάνει γιατί το εμπορικό σήμα του «Ράλι Ακρόπολις» το έχει κατασχέσει το ΙΚΑ, τα δε δικαιώματά του τα έχει ακόμα η ΕΛΠΑ. Κι ενώ η ΕΛΠΑ θα μπορούσε να πουλήσει την ονομασία αντί σημαντικού ποσού (για παράδειγμα, 30.000.000-35.000.000 ευρώ), με το οποίο θα ξεχρέωνε το ΙΚΑ -και ίσως όχι μόνο-, έρχεται αιφνιδίως ο κ. Αυγενάκης να παραβιάσει απροκάλυπτα ακόμη και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια νέα τροπολογία.

Ακόμη και κατάσχεση να έχει γίνει στο εμπορικό σήμα, δεν μπορεί το κράτος με νόμο να το παίρνει και να αφαιρεί τα δικαιώματα που έχει η ΟΜΑΕ.

Η νέα νομοθετική διάταξη Αυγενάκη επικαλείται έναν νόμο του 2020, ο οποίος αποτελεί την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με οδηγία της Ε.Ε. σχετικά με τα σήματα, προβλέποντας ξεκάθαρα, ρητά και κατηγορηματικά ότι πρέπει να υπάρχει «ειδική διαδικασία», την οποία και περιγράφει. Αυτός ο εναρμονισμένος νόμος με το δίκαιο της Ε.Ε. δεν περιλαμβάνει πουθενά τα περί «αυτοδικαίως», όπως αυτά καθορίστηκαν στην επίμαχη τροπολογία του κ. Αυγενάκη.

Ο πραγματικός λόγος, όμως, που ο κ. Αυγενάκης το έκανε αυτό είναι γιατί ξέρει ότι θα χάσει κι αυτές τις εκλογές (!), οπότε αποκτά τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τους διεθνείς αγώνες, χωρίς να χρειάζεται την υπογραφή της ΟΜΑΕ. Απίστευτο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ