Super League: Η ΑΕΚ στα «ουράνια», ο Παναθηναϊκός στα… πατώματα – «Αγκαλιά» με τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ!

«Αγγαρεία» για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στην Τρίπολη

Must Read

Μια… αποφασισμένη για όλα ΑΕΚ πήρε «χρυσό» διπλό στο γήπεδο της Λεωφόρου επί του Παναθηναϊκού, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την έξοδό της στο Conference League της επόμενης περιόδου!  

Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ της Super League, η ΑΕΚ, χάρη στο γκολ του Πέτρου Μάνταλου, νίκησε 1-0 τους γηπεδούχους (που έχασαν πέναλτι με τον Μακέντα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!), αφήνοντάς τους εκτός Ευρώπης.

Άλλωστε, ακόμη κι αν «πιάσει» ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ στους 58 βαθμούς, υστερεί στο τρίτο και τελευταίο κριτήριο της ισοβαθμίας (σε βαθμούς και γκολ έχουν απόλυτη ισορροπία), καθώς οι «κιτρινόμαυροι» τερμάτισαν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 0-1 (Μάνταλος 50′)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (79’ Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιάς (79’ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (71’ Ενγκμπακοτό), Καμπετσής (58’ Καρλίτος), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (81’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70’ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89’ Νεντελτσεάρου).

«Αγκάλιασε» τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ

«Αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση της Super League είναι, πλέον, ο ΠΑΟΚ, μετά και τη σημερινή νίκη του επί του Άρη με 2-0 στην Τούμπα, κάτι που του δίνει προβάδισμα πέντε ολόκληρων βαθμών, δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των πλέι-οφ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και σημαντικές φάσεις, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν επιθετικότεροι στην επανάληψη, με τον Άρη να κλείνει στη συνέχεια τους διαδρόμους προς την εστία του, αναγκάζοντας τον Πάμπλο Γκαρσία να προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή το 62′. Στο 68′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο 1-0 με εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ στο 69′, αναγκάζοντας τον Άρη να ανοιχτεί για να βγει στην επίθεση, αναζητώντας «απάντηση» και πλησιάζοντας στην ισοφάριση στο 80′.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν είχε κανένα, ουσιαστικά, πρόβλημα όχι μόνο να κρατήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά και να το εδραιώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με ένα δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τον Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ – Άρης: 2-0 (Σβαμπ 69′ πεν., Ζίβκοβιτς 90+1′)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (62′ Λύρατζης), Μπάμπα (86′ Μιχάι), Σβαμπ (78′ Μουργκ), Αουγκούστο, Ροντρίγκο, Ουάρντα (62′ Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (62′ Κρμέντσικ).

Άρης (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σούντγκρεν (73′ Μπερτόλιο), Γκάνεα, Ιωάννου (73′ Μπρούνο), Ματίγια (83′ Μήτρογλου), Σάσα, Γκάμα, Γκαρσία (56′ Μαντσίνι), Σίλβα (55′ Μάνος).

Μοιρασιά σε όλα για Αστέρα και Ολυμπιακό

Στο τρίτο και πιο «αδιάφορο», από άποψη βαθμολογικού κίνητρου, παιχνίδι της 8ης ημέρας του μίνι πρωταθλήματοςΑστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός μοιράστηκαν από έναν βαθμό στην αναμέτρηση του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της αρκαδικής πρωτεύουσας, η οποία ολοκληρώθηκε με «λευκή ισοπαλία» 0-0.

Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, που περιόρισε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, έφτιαξε φάσεις και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, όπου ο Μαρτίνς έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του.

Με τους Αρκάδες, μάλιστα, να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία των «ερυθρολεύκων» ο προπονητής του Ολυμπιακού βρήκε την ευκαιρία να δώσει το «βάπτισμα του πυρός» στον τερματοφύλακα Ηλία Καραργύρη, έναν ακόμη ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: 0-0

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Βαλιέντε (68΄ Κανελλόπουλος), Μουνάφο (46΄ Μπελόκ), Κρεσπί, Αλί Μπαμπά (68΄ Τιλίκα), Γκόμες (74΄ Ριέρα), Μπαράλες (46΄ Τζίμας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης (83΄ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (62΄ Σεμέδο), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46΄ Μασούρας), Βρουσάι (46΄ Ελ Αραμπί), Μπρούμα (46΄ Βαλμπουενά), Χασάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This