«Φωτιά» στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, λόγω πιθανής αφαίρεσης βαθμών από τον Άρη

Αν ισχύσει το «τρελό» σενάριο, οι Πράσινοι βγαίνουν, τελικά, Ευρώπη

Must Read

Ένα παιχνίδι «αιωνίων» δεν είναι ποτέ αδιάφορο, έστω και αν ο ένας είναι πρωταθλητής (Ολυμπιακός) και ο άλλος στα χειρότερά του (Παναθηναϊκός).

Βάσει λογικής, η αναμέτρηση της Λεωφόρου είναι ένα εντελώς αδιάφορο ματς, αφού τα πάντα έχουν κριθεί. Είναι όμως έτσι; Οι φήμες περί αφαίρεσης έξι βαθμών από τον Άρη, για την περίπτωση ενός συμβολαίου με τον Σκοπιανό ποδοσφαιριστή Λάσκοφ (θέμα πλαστογραφίας), κάνει το ματς να έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τους «πράσινους».

Σε περίπτωση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης στραβοπατήσει στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Ολυμπιακό, τότε, αν ισχύσει η τιμωρία, οι «πράσινοι» είναι η ομάδα που θα βγει στην Ευρώπη. Τρελό σενάριο, που όμως υπάρχει και ο Παναθηναϊκός οφείλει να κυνηγήσει.

Αγωνιστικά το «Τριφύλλι» βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση και οι «ερυθρόλευκοι», που απολαμβάνουν τον τίτλο του πρωταθλητή, πάνε στη Λεωφόρο μόνο για το γόητρο. Παιχνίδι χωρίς προγνωστικά, όπως όλα τα ματς των «αιωνίων». Για τους ίδιους λόγους σημαντικό είναι και το ματς του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν μόνο νίκη για να είναι καλυμμένη σε περίπτωση τιμωρίας και η ΑΕΚ για να κατακτήσει την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια και να κλείσει θετικά την -έτσι κι αλλιώς κακή- χρονιά. Κανένα απολύτως ενδιαφέρον δεν έχει η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα στην Τούμπα.

Ξεκάθαρο το τοπίο στα πλέι άουτ

Στην έβδομη και τελευταία στροφή μπαίνουν τα πλέι άουτ, όπου το τοπίο είναι ξεκάθαρο… Η ΑΕΛ ως τελευταία έχει πάρει τον δρόμο προς τη Σούπερ Λιγκ 2 και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αλκαζάρ, ενώ ο προτελευταίος Παναιτωλικός, που θα δώσει μάχη στα μπαράζ για τη σωτηρία, δοκιμάζεται στο Ηράκλειο παίζοντας με τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί κατάφεραν να αποσπάσουν τέσσερις βαθμούς από τους Αγρινιώτες και έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια.

Όσον αφορά τον Βόλο, που έχει πάρει την άτυπη πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ, αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Τέλος, ο Απόλλων Σμύρνης θα υποδεχτεί τη Λαμία στη Ριζούπολη, σ’ ένα ματς δίχως βαθμολογικό κίνητρο. Θυμίζουμε ότι ΠΑΣ και Απόλλων έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Μαΐου στους Ζωσιμάδες.

Πλέι οφ βαθμολογία
1 Ολυμπιακός 87
2 ΠΑΟΚ 64
3 Άρης 60
4 ΑΕΚ 59
5 Παναθηναϊκός 53
6 Αστέρας Τρίπολης 48

Κυριακή 16 Μαΐου 2021 – 10η αγωνιστική
19.30 AEK – Άρης
19.30 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης
19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Πλέι άουτ βαθμολογία
7 Βόλος ΝΠΣ 43
8 ΠΑΣ Γιάννινα 35
9 Ατρόμητος 34
10 Λαμία 32
11 Απόλλων Σμύρνης 31
12 ΟΦΗ 31
13 Παναιτωλικός 27
14 ΑΕΛ 24

Σάββατο 15 Μαΐου 2021 – 7η αγωνιστική
19.30 ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα
19.30 Απόλλων Σμύρνης – Λαμία
19.30 Ατρόμητος – Βόλος ΝΠΣ
19.30 ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This