Έκανε την επική ανατροπή ο Άρης, αλλά λύγισε στην παράταση, 3-1 τη Μόλντε

Must Read

Η έκφραση «αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι» είναι μικρή για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο ο Άρης είπε αντίο στο ευρωπαϊκό του όνειρο. Οι Θεσσαλονικείς, νίκησαν την Μόλντε 3-0 (ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα) στην κανονική διάρκεια, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση όμως οι Νορβηγοί με γκολ στο 105′ πήραν την πρόκριση για τα play off του Europa League. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Παρτιζάν.

Στο πρώτο ημίχρονο η… έδρα έπαιξε μόνη της. Ο Άρης μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και έδειχνε να πιστεύει στην πρόκριση. Στο 25′ η Θεσσαλονίκη πήρε… φωτιά όταν ο Ματίγια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τρομερή εκτέλεση φάουλ. Οι Νορβηγοί δεν μπορούσαν να βγουν από τα καρέ τους και η ομάδα του Παντελίδη πίεζε ασφυκτικά.

Το  δεύτερο τέρμα ήρθε μετά από μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη που θύμισε τα… παλιά. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε παράλληλη πάσα και ο Δεληζήσης δεν λάθεψε πάνω από τη γραμμή. Ως το τέλος του πρώτου μέρους, ο Άρης δημιούργησε αρκετές ακόμα ευκαιρίες.

Στην επανάληψη, ο Άρης βγήκε στο γήπεδο με ακόμα μεγαλύτερο θάρρος και πάθος για το τρίτο γκολ που τον οδηγούσε στην παράταση. Στο 67′ χάθηκε μοναδική ευκαιρία όταν ο Σούντγκρεν έκανε ωραία σέντρα αλλά ο Ντιγκινί δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια της νορβηγικής άμυνας.

Με τον τρόπο που κυλούσε το παιχνίδι ήταν θέμα χρόνου το τρίτο γκολ και αυτό εν τέλει μπήκε στο 84′ όταν ο Σουηδός μπακ συνδυάστηκε ξανά με τον Γάλλο επιθετικό, όμως ο δεύτερος αυτή τη φορά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

Οι φίλοι τον κιτρινόμαυρων στις κερκίδες απογειώθηκαν μέχρι τον… Άρη. Οι Νορβηγοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Δεληζήση να προλαβαίνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Η παράταση ήταν πλέον γεγονός.

Στον έξτρα χρόνο, το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και οι παίκτες του Παντελίδη μονοπωλούσαν την αντίπαλη περιοχή. Στο χειρότερο δυνατό σημείο όμως, λίγο (105′) πριν το τέλος του πρώτου τέταρτου, η Μόλντε έφυγε στην αντεπίθεση και με τον Μπολί μείωσε σε 3-1, «κόβοντας» τα πόδια των παικτών του Άρη.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ αλλά στο 109′ η προσπάθεια του Τόνσο βρήκε δοκάρι και στο 112′ ο Γιουνές έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία από κοντά.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104′ Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (64′ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (78′ Γιουνές), Ιντέγε (102′ Τόνσο).

ΜΟΛΝΤΕ (Έρλινγκ Μόου): Κράνιξ, Χάουγκεν (55′ Φόρεν), Γκάμπριελσεν, Μπιόρμπακ, Χάρλαντσιντ, Χουσεΐν, Όρσνες, Ομοϊγιουνάφο (88′ Μπολί), Ελκρέμ (75′ Έλινγκσεν), Χέστεντ (99′ Κνάτζον), Τζέιμς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This