Euro 2020: Μόνο… πιστοποιημένα εμβολιασμένοι (ή αρνητικοί στην Covid, έστω) ποδοσφαιρόφιλοι στο Γουέμπλεϊ!

Στα ματς της Αγγλίας με την Κροατία, τη Σκωτία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας αναμένονται να δώσουν το «παρών» περίπου 22.500 φίλαθλοι

Must Read

Στην Αγγλία, τη χώρα όπου γεννήθηκε το ποδόσφαιρο, θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ως μέσα πρόσβασης φιλάθλων στο γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Euro 2020!   

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Times», τα ματς που θα δώσει η εθνική Αγγλίας στο επιβλητικό Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου θα είναι ιδιαίτερα, καθώς για πρώτη φορά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαβατήρια εμβολιασμού ως μέσο πρόσβασης σε ένα αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τότε που ξέσπασε ο εφιάλτης της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA, οι φίλαθλοι των «Τριών Λιονταριών» υποχρεούνται να δηλώσουν στην εφαρμογή NHS του εθνικού συστήματος υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, τουλάχιστον 14 ημέρες πριν τον αγώνα, πως έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 ή, εναλλακτικά, να αποστείλουν τα αποτελέσματα του αρνητικού rapid test, εντός 48 ωρών.

Στα ματς της Αγγλίας εναντίον της Κροατίας, της Σκωτίας και της Δημοκρατίας της Τσεχίας αναμένονται περίπου 22.500 θεατές που αντιστοιχούν στο 25% της χωρητικότητας του «ναού του ποδοσφαίρου» (όπως είχε χαρακτηρίσει το Γουέμπλεϊ ο Πελέ), και, εφόσον οι διαδικασίες τηρηθούν «κατά γράμμα», θα μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για μεγαλύτερα πλήθη στους ημιτελικούς του Euro 2020, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο βορειοδυτικό Λονδίνο, με τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης να είναι προγραμματισμένος για τις 11 Ιουλίου, επίσης στο Γουέμπλεϊ.

Θυμίζουμε πως η πρεμιέρα του Euro 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Ολίμπικο της Ρώμης στις 11 Ιουνίου, με τη φάση των ομίλων να διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες (11 με 23 Ιουνίου), με τον κάθε όμιλο να φιλοξενείται σε δύο πόλεις, ενώ για πρώτη (και τελευταία, λογικά) φορά στην ιστορία της, η πολυαναμενόμενη για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους διοργάνωση θα διεξαχθεί σε 12 χώρες!   

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This