Στέφανος Τσιτσιπάς: Από τα χωμάτινα κορτ της Γλυφάδας στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του! (video)

«Η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία έχουμε κάνει πολύ σκληρή δουλειά για να ανεβάσουμε το άθλημα στην πατρίδα μας.»

Must Read

Αφού κατέπληξε τους πάντες με την συγκλoνιστική εμφάνισή του στον ημιτελικό του Roland Garros, εξασφαλίζοντας, έτσι, την πρόκρισή του στον πρώτο Grand Slam τελικό της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε κατόπιν να συγκίνησε όλους τους Έλληνες, με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τον θρίαμβό του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ.     

Χάρη σε αυτή του τη νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό (Κυριακή 13/06, στις 16:00), από την ερχόμενη Δευτέρα ο Στέφανος θα βρεθεί στο Νο4 του πίνακα της ΑΤΡ (Association of Tennis Professionals – Ένωση Επαγγελματιών Τένις), βελτιώνοντας το ρεκόρ καριέρας του, ενώ, αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς νικήσει τον Ράφα Ναδάλ στον 2ο ημιτελικό, και ο ίδιος κατακτήσει τον τίτλο στο Γαλλικό Όπεν, θα «σκαρφαλώσει» στο Νο3 της γενικής κατάταξης του παγκόσμιου τένις!

Με δάκρυα στα μάτια από την έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο πρωταθλητής μας και πρώτος Έλληνας τενίστας στην Ιστορία που φτάνει σε τελικό Grand Slam, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή το πρώτο που σκέφτομαι είναι οι ρίζες μου, πως ξεκίνησα από ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν…», ήταν το πρώτο σχόλιό του, χωρίς να μπορέσει να το ολοκληρώσει όπως θα ήθελε, καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Ήταν τόσο έντονο στο 5ο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό γκέιμ του αγώνα, γιατί έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα σήμερα. Μου έδωσε μεγάλη ώθηση και υποστήριξη. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα πως θα είχα ευκαιρίες για να ξαναμπώ στη μάχη. Είπα στον εαυτό μου “να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη”. Αισθάνθηκα πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις στον αγώνα και σίγουρα αυτή είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου ως τώρα», συνέχισε.

Όσο για το γεγονός πως έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κέρδισε τη συμμετοχή του σε τελικό Grand Slam, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε: «Ήταν πολλοί άνθρωποι με ελληνικές σημαίες σήμερα στο γήπεδο. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ να φωνάζουν για μένα, για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γινόταν. Να έχω την αναγνώριση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία έχουμε κάνει πολύ σκληρή δουλειά για να ανεβάσουμε το άθλημα στην πατρίδα μας».

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε ακολούθως και στην κάμερα της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «είναι μία πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Μου ήρθε στο μυαλό ένα flash back από τα χωμάτινα γήπεδα της Γλυφάδας, η μόνη σκέψη που έχω είναι τα παιδικά μου χρόνια. Και η επιθυμία μου να αγωνιστώ στο Roland Garros και να είμαι στη θέση που βρίσκομαι τώρα. Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή μου που θα θυμάμαι, αλλά τη συγκεκριμένη, μου δημιουργεί τρομερά συναισθήματα».

Τέλος, για τη μάχη του στο κορτ με τον Ζβέρεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Ήταν ένας αγώνας απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τα παρατάει ποτέ. Και θα είχα δύσκολο έργο ως το τέλος, παρότι προηγήθηκα με 2-0. Είμαι περήφανος με τον τρόπο που έμεινα ψύχραιμος στα σημαντικά σημεία. Πήρα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν κι αγωνίστηκα γενναία και θαρραλέα».

Στέφανος Τσιτσιπάς και Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά το τέλος του αγώνα
  • Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:

Αποθεωτικός ο διεθνής Τύπος

Η «L’Equipe», η μοναδική μεγάλη αθλητική εφημερίδα της Γαλλίας, στο κεντρικό θέμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της, φιλοξενεί φωτογραφία στην οποία ο Στέφανος υψώνει τα χέρια ψηλά, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη νίκη. «Τσιτσιπάς, η μεγάλη πρεμιέρα!», είναι ο τίτλος των Γάλλων αθλητικογράφων για το… έπος του Έλληνα τενίστα! 

«Αφού χτύπησε την πόρτα του τελικού τρεις φορές (στο Αυστραλιανό Open το 2019 και το 2021 και στο Roland Garros το 2020), ο Στέφανος Τσιτσιπας θα δοκιμάσει να σηκώσει τον πρώτο μεγάλο του τίτλο», γράφει το δημοσίευμα της «L’Equipe».

Έκτακτη είδηση για τον πρώτο φιναλίστ στον τελικό του Roland Garros φιλοξένησε στην ηλεκτρονική της έκδοση και η εφημερίδα «Le Figaro», με τίτλο «Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ζβέρεφ και ξεχύνεται στον τελικό». Το δημοσίευμα σημειώνει πως «στον τελικό, το νούμερο 5 από την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη θα αντιμετωπίσει έναν εκ των νικητών του αγώνα μεταξύ Τζόκοβιτς και Ναδάλ».

Στο τέλος ενός αληθινού μαραθωνίου που διήρκησε τρεις ώρες και 35 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίνεται στον τελικό του Roland Garros, σημειώνει με τη σειρά του το δίκτυο BFMtv, που καλύπτει λεπτό προς λεπτό τη διοργάνωση από το Παρίσι.

Συγχαρητήρια tweets από Δένδια και Βαρβιτσιώτη

Συγχαρητήριο μήνυμα για την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, γράφοντας τα εξής: «Πέρσι στα ημιτελικά, φέτος στον τελικό του Roland Garros. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί για πρώτη φορά ένα τρόπαιο Grand Slam και του ευχόμαστε την Κυριακή να είναι στην κορυφή. Καλή επιτυχία Στέφανε!».

Συγχαρητήριο μήνυμα για την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά ανάρτησε και o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Συγκλονιστικός για ακόμη μια φορά! Συγχαρητήρια! Όλη η Ελλάδα μαζί σου!», ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This