Euro 2020: «Μαυρόγατα» ο Ερντογάν, είδε την Ουαλία να νικά την Τουρκία – Τρομερή η Ιταλία – «Τρίποντο» η Ρωσία (video)

Δεν ήταν και πολύ γουρλής ο σουλτάνος για την Εθνική Τουρκίας

Must Read

Παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν (μετά της Εμινέ) στο γήπεδο στο Μπακού (βρίσκεται για επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, παρών και ο Αλίγεφ στην εξέδρα), η Ουαλία πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Τουρκίας με 2-0 και βρίσκεται πλέον με το… ένα πόδι στην επόμενη φάση του Euro 2020. Νίκη-ανάσα πήρε και η Ρωσία, η οποία επιβλήθηκε 1-0 της Φινλανδίας στη Αγία Πετρούπολη, ενώ η Ιταλία με μια ακόμα τριάρα (3-0), αυτή τη φορά επί της Ελβετίας στη Ρώμη, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν αστειεύεται.

Ο Ερντογάν με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγεφ

Η Ουαλία ήταν εξαιρετική και παρότι έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να μοιάζει με μαέστρο (αν και έχασε πέναλτι στο 61′) και να μοιράζει πάσες πάρε-βάλε, κατάφερε να βρει δίχτυα δις και να φτάσει στην πολυπόθητη και πολύτιμη νίκη, επί μιας καλής, αλλά λίγης Τουρκίας.

Ο Άαρον Ράμσεϊ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (είχε χάσει δύο τετ α τετ από πάσες του Μπέιλ μέχρι τότε) ο Κόνορ Ρόμπερτς στις καθυστερήσεις του αγώνα διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 για τη 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου και έφεραν την Ουαλία στους 4 βαθμούς.

Ο σουλτάνος με τη σύζυγό του Εμινέ

Οι συνθέσεις:

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σεγιουντζιού, Μεράς (73’ Μουλντούρ), Γιοκουσλού (46’ Ντεμιράλ), Καραμάν (75’ Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Τουφάν (46’ Γιαζίτσι), Ουντέρ (83’ Καχβετσί), Μπουράκ Γιλμάζ

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν (73’ Αμπάντου), Μπέιλ, Μόρελ, Ράμσεϊ (85’ Γουίλσον), Τζέιμς (90’+4’ Γουίλιαμς), Μουρ.

https://youtu.be/KpUSgyG_fOE

Το «φιλί της ζωής» έδωσε ο Μίραντσιουκ στη Ρωσία!

Το καταπληκτικό γκολ του Αλεκσέι Μίραντσιουκ στο φινάλε του πρώτου μέρους χάρισε μία υπερπολύτιμη νίκη στη Ρωσία επί της Φινλανδίας με 1-0 στο εναρκτήριο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2020 και… ανακάτεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα στη μάχη για την πρόκριση από το Β΄ όμιλο.

Στο 37΄ η Ρωσία έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν, από «ξυραφένια», χαμηλή σέντρα του Κουζάεφ, ο Καραβάεφ δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα από τα τρία μέτρα, υπό την πίεση του Ούρονεν.

Η υπεροχή των Ρώσων «καρποφόρησε» στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με εξαιρετική κίνηση, προσποίηση κι εκτέλεση με το αριστερό απ’ τον Αλεκσέι Μίραντσιουκ, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χραντέτσκι κι «έγραψε» το 1-0.

Η Φινλανδία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πούκι στο 49′. Ο επιθετικός των Σκανδιναβών έφυγε στο τετ-α-τετ με τον Σαφόνοφ, αλλά υπό την πίεση του Ντιφέεφ, πλάσαρε πολύ πάνω απ΄ τα δοκάρια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ρώσοι έφτασαν πιο κοντά στο 2-0 με τους Ζομπνίν και Μπαρίνοφ που αστόχησαν από καλές θέσεις, τη στιγμή που η Φινλανδία έδειχνε πλέον εντελώς ακίνδυνη μετά την έξοδο του Πούκι (με εξαίρεση την κεφαλιά του Αραγιούρι στο 89΄), με αποτέλεσμα να μείνει ως το τέλος το 1-0 υπέρ της ομάδας του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ.

https://youtu.be/82jd6XvQIzQ

Οι συνθέσεις:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Τοΐβιο (84΄ Γιένσεν), Αραγιούρι, Ο’Σόνεσι, Ραϊτάλα (75΄ Σοΐρι), Σιούλερ (67΄ Κάουκο), Λουντ, Καμαρά, Ουρόνεν, Πογιάνπαλο, Πούκι (75΄ Λαπαλάινεν).

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Σαφόνοφ, Μάριο Φερνάντες (26΄ λ.τρ. Καραβάεφ), Ντιφέεφ, Ντζίκια, Κουζάεφ, Ζόμπνιν, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (61΄ Ζεμαλέτντινοφ), Μίραντσιουκ (85΄ Μουχίν), Γκολοβίν, Ντζιούμπα (85΄ Σομπόλεφ).

Forza Italia!

Η Ιταλία μπορεί να ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο το Euro 2020, αλλά το συνέχισε εξίσου εμφατικά! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έγινε η πρώτη η οποία προκρίνεται στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, από τη 2η αγωνιστική των ομίλων.

Μετά το 3-0 της πρεμιέρας απέναντι στην Τουρκία, οι «ατζούρι» νίκησαν απόψε με το ίδιο σκορ (3-0) και την Ελβετία στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, παρουσία 16.000 θεατών και με 6 βαθμούς σε δύο αγώνες εξασφάλισαν μια άνετη πρόκριση από τον Α΄ όμιλο.

Πρόσωπο της αναμέτρησης και αποκάλυψη για τους Ιταλούς ήταν ο 23χρονος μέσος της Σασουόλο Μανουέλ Λοκατέλι (έγινε στα 23 χρόνια του ο νεότερος μέχρι σήμερα σκόρερ στο Euro 2020), που σημείωσε τα πρώτα δύο τέρματα της ομάδας του, σκοράροντας στο 26ο και 52ο λεπτό, ενώ το τελικό 3-0 «έγραψε» στο 89΄ο Τσίρο Ιμόμπιλε.

Οι συνθέσεις:

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24΄ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87΄ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86΄ Πεσίνα), Μπεράρντι (70΄ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69΄ Κιέζα).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ (58΄ Ζούμπερ), Ακάντζι, Φρόιλερ (84΄ Σόου), Τσάκα, Εμπαμπού (58΄ Βίντμερ), Ροντρίγκες, Σακίρι (76΄ Βάργκας)), Σεφέροβιτς (46΄ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

https://youtu.be/rOL2FQPTmsc

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This