Κυριακή 25/7/2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πετρούνιας και Κορακάκη οι σημαιοφόροι μας μετά από ιστορική απόφαση της ΕΟΕ

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές

Ψηλά την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα σηκώσουν δύο από τα «χρυσά» παιδιά του αθλητισμού. Η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας, οι οποίοι θα είναι οι σημαιοφόροι της αποστολής της Ελλάδας στην Ιαπωνία, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι Ολυμπιονίκες μας στη σκοποβολή και στη γυμναστική (κρίκοι) θα μείνουν στη ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά, που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Άννα Κορακάκη: «Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη».

Λευτέρης Πετρούνιας: «Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου».

Επίσης κατά πλειοψηφία, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε η επιλογή του αθλητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Mountain Bike των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» μεταξύ του Δημήτρη Αντωνιάδη και του Περικλή Ηλία να κριθεί σε αγώνα μεταξύ των δύο αθλητών στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στις 10 Ιουλίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ