Μεγάλο σκάνδαλο Αυγενάκη! Πανηγύρι με δημόσιο χρήμα

Ξαναπληρώνει υφιστάμενες μελέτες για το κολυμβητήριο Χανίων!

Must Read

Ο ελληνικός λαός ξαναπληρώνει υπερκοστολογημένα μελέτες, οι οποίες ήδη υπάρχουν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης πανηγυρίζει για έργα που προχωρούν με «ταχύτατους» ρυθμούς, ενώ θα έπρεπε να είχαν ήδη αποπερατωθεί σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου…

Λίγες ημέρες αφότου ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλεσε δημοσίως τους Χανιώτες κομπλεξικούς (χωρίς ποτέ να έχει ανακαλέσει και να έχει ζητήσει συγγνώμη) και συγκεκριμένα στις 24 του περασμένου Αυγούστου, ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης για την «Προετοιμασία της Επισκευής και αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», η οποία βέβαια σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου στις 9 Φεβρουαρίου 2021, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μήνες νωρίτερα με το έργο να είναι ήδη έτοιμο. Το μείζον πρόβλημα εδώ όμως δεν είναι οι καθυστερήσεις, αλλά το γεγονός ότι κοστολογεί την υπομελέτη 1 με 55.800 ευρώ, ενώ αυτή υπάρχει ήδη στη διάθεση του ΕΑΚ Χανίων ήδη από το 2013!

Το ΕΑΚ Χανίων το 2013, επί προεδρίας του Νίκου Χαζιράκη, νυν αντιδημάρχου Χανίων, είχε παραγγείλει τοπογραφικές μελέτες και αποτύπωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων για το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων, προκειμένου να προχωρήσει να η μελέτη πυρασφάλειας, χωρίς την οποία θα γινόταν άρση άδειας λειτουργίας της εγκατάστασης.

Πράγματι σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, ο οποίος είναι και ο νόμιμος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων και διαθέτει οικοδομική άδεια (748/1979) από την Πολεοδομία Χανίων προχώρησε η αποτύπωση και εκπονήθηκαν οι παραπάνω μελέτες.

Εδώ να σημειώσουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός άφησε υπόνοιες σχετικά με την νομιμότητα της εγκατάστασης, παρότι η σχετική πολεοδομική άδεια (την οποία παραθέτουμε) αφορούσε στην κατασκευή συμπληρωματικών εγκαταστάσεων (υπήρχε ήδη η 50άρα με αλμυρό νερό ακόμη), οι οποίες αφορούσαν στην κατασκευή δεξαμενών 25μ. και 12,5μ. Η άδεια μάλιστα αυτή είχε εκδοθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Χανίων μετά από αίτηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Επίσης όλες οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων που αφορούν στο κολυμβητήριο Χανίων έχουν υπαχθεί στον Ν. 4178/13 με την ευθύνη της ΓΓΑ και ο κύριος Αυγενάκης όφειλε να το γνωρίζει.

Η συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This