Προκριματικά Μουντιάλ: Ήττα 0-1 από την Ισπανία και οριστικό αντίο για την Ελλάδα (video)

Η Εθνική μας έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το αναπάντεχο «στραβοπάτημα» των Σουηδών στη Γεωργία

Must Read

Απούσα από μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση θα είναι η Εθνική μας, καθώς η εντός έδρα ήττα της Ελλάδας με 1-0 από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ το 2022, «έσβησε» οριστικά τις -μηδαμινές, έτσι κι αλλιώς- ελπίδες που τής είχαν απομείνει για κάτι καλό.

Ένα -αμφισβητούμενο- πέναλτι που κέρδισαν οι Ισπανοί και εκτέλεσε εύστοχα ο Σαράμπια στο 26ο λεπτό, τούς βοήθησε, μάλιστα, να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του Β’ ομίλου, μετά και την ήττα – «αυτοκτονία» της Σουηδίας με 2-0 στη Γεωργία. Η Ελλάδα, που σήμερα χρειαζόταν μόνο νίκη επί του ιβηρικού συγκροτήματος και, κατόπιν, νίκη στο Κόσοβο, στην τελευταία αγωνιστική, και τουλάχιστον ισοπαλία των Σουηδών με την Ισπανία, σενάριο όπου θα την έφερνε δεύτερη στον όμιλο, ούτως ώστε να μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ μέσω των αγώνων μπαράζ, παρέμεινε τρίτη και… καταϊδρωμένη.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να περιμένει το Euro 2024 (και το υποδεέστρερο Nations League), συμπληρώνοντας δηλαδή μια δεκαετία από την τελευταία μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε και ήταν το Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014.

Έψαχνε την ευκαιρία στις αντεπιθέσεις

Γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας απέναντι στην Ισπανία, η ελληνική ομάδα επέλεξε να δώσει κατοχή στη «ρόχα» και να οργανωθεί στο μισό του γηπέδου, ψάχνοντας την ευκαιρία σε κάποια αντεπίθεση. Το πέτυχε στο 21ο λεπτό, με τον Μασούρα να φεύγει στον κενό χώρο και να «εκτελεί» άψογα τον Σιμόν, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς τη στιγμή της πάσας ο Έλληνας διεθνής ήταν λίγο πιο μπροστά.

Με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, να πιέζει αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία, ήρθε το «δώρο» του Μαρτσίνιακ στο 24ο λεπτό για να βγάλει από το επιθετικό αδιέξοδο τους Ίβηρες. Στο σημείο εκείνο οι Ισπανοί εκτέλεσαν κόρνερ από αριστερά και ο Ινίγκο Μαρτίνεθ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Γιαννούλη.

Στο ριπλέι όμως φάνηκε αρχικά ο Λαπόρτ να βρίσκει την μπάλα με το χέρι στη διεκδίκηση με τον Γούτα, όμως η φάση, όλως περιέργως, δεν ελέγχθηκε σχολαστικά και ο Σαράμπια άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό από τα 11 βήματα. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο εύστοχο πέναλτι των Ισπανών ύστερα από πέντε χαμένες εκτελέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φαν’τ Σχιπ άλλαξε τους δύο επιθετικούς του (Παυλίδης, Μασούρας) με τους Δουβίκα και Τζόλη για περισσότερη ταχύτητα και διείσδυση. Η Εθνική έγινε πιο επιθετική, ανέβηκε μέτρα και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις αλλά χωρίς να το πετύχει, ενώ κινδύνεψε στο 68′, με το σουτ του Ροντρίγκο να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η είσοδος του «μετρονόμου» Μπουσκέτς στο 65ο λεπτό απλοποίησε την κατάσταση για τους Ισπανούς, με τον άσο της Μπαρτσελόνα να «δένει» το παιχνίδι της «ρόχα», να «σβήνει» τον αγώνα και να οδηγεί τους συμπαίκτες του εκ του ασφαλούς στη νίκη.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78′ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Τζόλης), Παυλίδης (46′ Δουβίκας).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (88′ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγκο), Μοράτα (65′ Φορνάλς), Σαράμπια (56′ Όλμο).

  • Δείτε το γκολ και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:

https://youtu.be/e1uMflIylgw

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This