CAS: Σε εξέλιξη η ακρόαση της 15χρονης Ρωσίδας πατινέζ που βρέθηκε ντοπαρισμένη

Αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις

Must Read

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) αναμένεται να αποφασίσει εάν η 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, η οποία βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας τον περασμένο Δεκέμβριο, θα συνεχίσει να συμμετέχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ακρόαση της.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, Μάθιου Ριμπ, η απόφαση του CAS θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους το απόγευμα της Δευτέρας, 14/2.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Καμίλα Βαλίεβα δεν έχει συμπληρώσει τα 16 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς, αποτελεί «προστατευόμενο πρόσωπο». Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αναβολή των απονομών των μεταλλίων του καλλιτεχνικού πατινάζ, η ΔΟΕ αναφέρθηκε σε «νομικούς λόγους».

Η 15χρονη Ρωσίδα έγινε η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του αθλήματος που έκανε τετραπλή περιστροφή και πολλοί κριτές την έχουν, ήδη, χαρακτηρίσει ως την κορυφαία αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ. Ενα θετικό δείγμα θα κηλίδωνε την καριέρα της. Επίσης, μεγάλο θα είναι το πλήγμα και για την -ήδη στιγματισμένη- Ρωσία, οι αθλητές της οποίας και σε αυτή τη διοργάνωση δεν αγωνίζονται με τη σημαία της χώρας, εξαιτίας του παλιού σκανδάλου για συγκάλυψη θετικών τεστ από τις αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This