Τρεις ουσίες από χάπια για την καρδιά ανιχνεύτηκαν στη Βαλίεβα – Ο συνδυασμός τους αυξάνει την αντοχή

Τα «έριξε» στον παππού της η Βαλίεβα

Must Read

Το δείγμα που ελήφθη από την έφηβη Ρωσίδα πατινέρ για έλεγχο αντιντόπινγκ, περιλάμβανε τρεις ουσίες που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την καρδιά, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην ακρόαση της διαιτησίας της.

Η Καμίλα Βαλίεβα, έλαβε το πράσινο φως για να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Αγώνες τη Δευτέρα, παρόλο που ένα φάρμακο που ανιχνεύθηκε στο σύστημά της, η τριμεταζιδίνη, βρίσκεται στη λίστα των φαρμάκων που έχουν απαγορευτεί από παγκόσμιους αξιωματούχους κατά του ντόπινγκ.

Ποιες είναι οι άλλες δύο ουσίες

Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από τους New York Times και επιβεβαιώθηκαν από κάποιον που συμμετείχε στην ακρόαση, το εργαστήριο της Στοκχόλμης όπου πραγματοποίηθηκε η εξέταση, βρήκε επίσης στοιχεία για δύο άλλες ουσίες που μπορούν να θεραπεύσουν την καρδιά, αλλά δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Η Ρωσίδα αθλήτρια μάλιστα, τα είχε δηλώσειHypoxen και L- Carnitine – σε μια φόρμα ελέγχου ντόπινγκ.

Η παρουσία τριμεταζιδίνης στο σύστημα της Βαλίεβα μπορεί να ήταν λάθος, ισχυρίστηκαν Ρώσοι και Ολυμπιακοί αξιωματούχοι. Όμως, η ανακάλυψη αρκετών ουσιών ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη.

«Πρόκειται για μια τριπλή ουσία – δύο από τις οποίες επιτρέπονται και μία που δεν επιτρέπεται», είπε ο Τράβις Τάιγκαρτ, διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ενημερώθηκε για την ανακάλυψη. Πρόσθεσε ότι τα οφέλη ενός τέτοιου συνδυασμού «φαίνεται ότι στοχεύουν στην αύξηση της αντοχής, στη μείωση της κόπωσης και στην προώθηση της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στη χρήση οξυγόνου».

Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είπε στους δημοσιογράφους ότι το θετικό αποτέλεσμα της Βαλίεβα μπορεί να προήλθε από μια περίπτωση μόλυνσης με φάρμακα που έπαιρνε ο παππούς της.

Ο παππούς της Καμίλα Βαλίεβα δεν κατέθεσε στην αρχική ακρόαση στη Ρωσία, αλλά παρείχε ένα βίντεο που γυρίστηκε σε ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα έγγραφα. Στο βίντεο, είπε ότι χρησιμοποιούσε περιοδικά τριμεταζιδίνη και έδειξε ένα κουτί του φαρμάκου στην κάμερα.

Διαβάστε ακόμη: Χάνει το μετάλλιο η 15χρονη Ρωσίδα – Βρέθηκε ντοπαρισμένη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This