Με σούπερ Ανέστη, 1-0 ο Παναιτωλικός τον Παναθηναϊκό και ξύλο με τη λήξη

Must Read

Τρία… ημίχρονα παίχττηκαν στο Αγρίνιο. Στα δύο πρώτα είχαμε ποδοσφαιρικό ματς και νίκη του Παναιτωλικού (1-0). στο τρίτο ημίχρονο που άρχισε αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης νικητές δεν υπήρξε. Μόνο χαμένοι στο αγώνα μποξ μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δύο ομάδων.

Είχε που είχε την αρνητική παράδοση στις εξόδους του εκτός Αθηνών ο Παναθηναϊκός (5 ήττες και μια νίκη) ύψωσε τείχη και ο τερματοφύλακας της ομάδας του Αγρινίου Γιάννης Ανέστης για να… συμπληρωθεί το… κακό για τους «πράσινους».

Είπε τουλάχιστον δύο φορές «στοπ» στους επιθετικούς του Παναθηναϊκού στο α’ μέρος, αλλά την καθοριστική επέμβαση την έκανε στο 72′ στην εκτέλεση πέναλτι του Καρλίτος (προηγήθηκε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Κορνέλιους).

Νωρίτερα, στο 47′ ο Μεντόσα με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη. Από το σημείο αυτό οι «πράσινοι» που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, έχασαν το καθαρό μυαλό. Έκαναν εύκολα λάθη κι έδωσαν δικαιώματα στους αντιπάλους τους που θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και στο 59΄ με τον Βέργο, εάν ο Διούδης δεν είχε… βγάλει δύσκολα την μπάλα.

Ο Αργεντινός σκόρερ Μεντόσα είχε σκοράρει και πέρσι σε βάρος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο (29/11) στις καθυστερήσεις. Τότε η ομάδα του είχε χάσει με 2-1 κι αυτό ήταν το μοναδικό γκολ σε όλο το πρωτάθλημα.

Ο ΟΠαναιτωλικός με το «τρίποντο» στα χέρια του περιμένει τη μαθηματική επιβεβαίωση της παραμονής του στην κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε τους βαθμούς, αλλά κάτι αντίστοιχο έγινε και με τους ΟΦΗ που πήρε ένα βαθμό στη Νίκαια και Αστέρα που δεν πήρε τίποτα από το μας με τον Ατρόμητο.

Ιστορία επαναλαμβανόμενη… Πριν ένα χρόνο (22/2) ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν και πάλι για το πρωτάθλημα στο Αγρίνιο. Και τότε είχε χάσει με το ίδιο σκορ (1-0) και τότε πρόσωπο του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Μόνο που στη θέση του Ανέστη ήταν ο Γιάννης Μελίσσας που στα τελευταία ματς έχει χάσει τη θέση του βασικού και βρισκόταν στον πάγκο.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Μόρσεϊ (69’ Ντουάρτε), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (69’ Καρέλης), Βέργος (91’ Λούι).

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (83’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (62’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62’ Παλάσιος), Καρλίτος (87’ Χατζηγιοβάνης).

Τι είπαν…

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός: «Ήταν ένα καλό ματς, σε ένα καλό στάδιο με ωραία ατμόσφαιρα. Χάσαμε ένα ματς όπως χάνουμε τα περισσότερα στο πρωτάθλημα. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο, είχαμε αρκετές προϋποθέσεις να δημιουργήσουμε φάσεις. Το γκολ μπορεί να άλλαξε λίγο τις ισορροπίες όσον αφορά την ηρεμία, αλλά και πάλι, όσες φορές φτάσαμε στην περιοχή δεν είχαμε φάσεις που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, εκτός από το πέναλτι. Απογοητευόμαστε μόνοι μας. Ο τρόπος που χάνουμε τα ματς είναι απίστευτος.  Ξέρετε πολλές φορές όταν ολοκληρώνονται οι επιθέσεις πρέπει να υπάρχει συνεργασία των παικτών, κάτι που μας έλειψε σήμερα. Φτάναμε εύκολα έξω από την περιοχή αλλά οι συνεργασία δεν ήταν καλές. Ο Παναιτωλικός πάλεψε πολύ στο 2ο μέρος, ήταν μία ομάδα που πάλεψε πολύ. Δεν ήταν εύκολο. Μπορούσαμε να έχουμε περισσότερο ψυχραιμία από οτι είχαμε.»

Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός): «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ματς. Μπήκαμε καλά, είχαμε κατοχή της μπάλας. Ξαφνικά έγινε ένα φάουλ και σκόραρε ο αντίπαλος. Πιέσαμε στη συνέχεια, χάσαμε πέναλτι. Όταν πάει έτσι η μέρα καταλαβαίνεις πως δεν μπορείς να κάνεις πολλά.  Εγώ δεν κατάλαβα πως άλλαξε η ψυχολογία μας μετά το γκολ. Μας λείπει το εύκολο γκολ στα εκτός έδρας ματς και πρέπει να το δουλέψουμε αυτό. Δεν γίνεται ομάδα τέτοιου βεληνεκούς να έχει τόσες εκτός έδρας ήττες. Κάτι έφταιξε, πρέπει να δούμε στο βίντεο τι. Θα δούμε τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να τα ελαττώσουμε. Εκτός έδρας μεταμορφωνόμαστε και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό και ήδη είναι αργά.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This