«Χάπι έντ» στο θρίλερ της Τούμπας, στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Must Read

Με υπογραφή Γιασμίν Κούρτιτς ήρθε η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στους «16» του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Νωρίτερα ο Πασχαλάκης είχε ανοίξει το δρόμο «κόβοντας» το βήχα των Δανών βάζοντας «στοπ» στο πρώτο πέναλτι της Μίντιλαντ.

Αυτό ήταν το τέλος ενός θρίλερ, που ευτυχώς για τον Δικέφαλο είχε «χάπι εντ». Όχι επειδή θα βάλει στο ταμείο του 600.000 ευρώ που είναι το εξτρά μπόνους της ΟΥΕΦΑ, αλλά επειδή γίνεται η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα θα περιμένει να μάθει την αντίοπαλό του στην κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα χαμόγελα άνθισαν στο 26′ όταν ο ΠΑΟΚ σημείωνε δεύτερο γκολ σε βάρος της Μίντιλαντ κι αποκτούσε το προβάδισμα από την ήττα με 1-0 στον πρώτο αγώνα στη Δανία. Μόνο που έσβησαν στο 80′ με το γκολ των φιλοξενούμενων κι έστειλαν το ματς στην παράταση αφού δεν ισχύει από φέτος το εκτός έδρας γκολ. Σε αυτό ήταν τυχερός ο Δικέφαλος.Τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι

Τσόλακ 1-0

Μάγιερς αποκρούει ο Πασχαλάκης

Σίνκλεϊ 2-0

Άντερσον (ο σκόρερ του πρώτου ματς) 2-1

Σβαμπ 3-1

Ντιχρ 3-2

Μιτρίτσα 4-2

Λιντλ 4-3

Κούρτιτς 5-3

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς. Αξιοποίησε δύο λάθη της Μίντιλαντ και «χτύπησε» ισάριθμες φορές. Η πρώτη στο 20′ όταν η μπάλα από κόντρα στον Ζουνίιονιο στρώθηκε στον Τσολάκ που τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς που άνοιξε το σκορ. Ένα »«τυφλό» διώξιμο των Δανών έδωσε τη δυνατότητα στον Βεϊρίνια να σημειώσει εντυπωσιακό τέρμα (26′) σημαδεύοντας το «Γ» της εστίας.

Οι αλλαγές της Μίντιλαντ με το ξεκίνημα του β΄ μέρους βελτίωσαν την εικόνα της. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, όσο περνούσε ο χρόνος άδειαζε από δυνάμεις. Σταδιακά το ματς άρχισε να φέρνει προς την πλευρά των Δανών. Αποτέλεσμα ήταν το 2-1 στοπ 80′ με τον Ντανιέλ Χελγκ (κεφαλιά) που σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ. Γενικά ο υψηλόσωμος (1μ90) αμυντικός δεν σκοράρει συχνά. Στην Τούμπα «έγραψε» το 17ο τέρμα του σε επίσημους αγώνες!

Το ματς μπορούσε να τελειώσει για τιον Δικέφαλο στο 90λεπτο, αλλά ο Σβιατσένκο είδε την μπάλα να σταματά αντί για τα δίχτυα στο δοκάρι στιο 80′.

Τα αποτελέσματα των αγώνων

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-0 1-1

Σέλτικ (Σκωτία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 1-3 0-2

Λέστερ (Αγγλία)-Ράντερς (Δανία) 4-1 3-1

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 3-1 3-0

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Παρτιζάν (Σερβία) 0-1 1-2

Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)- Φίτεσε (Ολλανδία) 2-1 0-2

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 2-3 2-3

Μίντιλαντ (Δανία)-ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 1-0 3-5 πέν. (1-2 κ.α. και παρ.)

Οι ομάδες με έντονα γράμματα, προκρίνονται στους «16», όπου τους περιμένουν οι νικητές των οκτώ ομίλων του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ: Αλκμααρ (Ολλανδία), Βασιλεία (Ελβετία), Κοπεγχάγη (Δανία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Γάνδη (Βέλγιο), ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία), Ρεν (Γαλλία) και Ρόμα (Ιταλία).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This