Η Ρωσία κερδίζει στον πόλεμο, αλλά χάνει στον αθλητισμό: Τέλος και το G.P του Σότσι – Οι τεράστιες απώλειες στα σπορ

Must Read

Οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έχουν διαφημιστεί, αλλά το άμεσο αποτέλεσμα είναι οι αθλητικές. Σε σχέση με τις πρώτες οι επιπτώσεις στον πληθυσμό γίνονται αντιληπτές. Στο «άρτος και θέαμα» έχουν σχέση όχι μόνο με το «θέαμα», αλλά και τον «άρτο».

Εκτός από την απόλαυση της παρακολούθησης ενός υψηλού επιπέδου αθλητικού γεγονότος «δια ζώσης», υπάρχει και ένας ολόκληρος κόσμος που συντηρείται από το «αθλητικό θέαμα». Μια αλυσίδα που ξεκινά από τους ανθρώπους που εργάζονται για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και φθάνει μέχρι τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους φιλάθλους, τις αεροπορικές εταιρείες, τα εστιατόρια, για να μη μιλήσουμε για τη «δωρεάν διαφήμιση» που γίνεται σε κάθε πόλη.

Η Αγία Πετρούπολη είχε επενδύσει πολλά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Περίμενε χιλιάδες επισκέπτες και θεωρούσε ότι το ματς θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τη «Βενετία του βορρά»

Πρώτο θύμα ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αγία Πετρούπολη που προσπαθεί να γίνει αθλητικό κέντρο της χώρας. Η γεωγραφική της θέση επιτρέπει τις μετακινήσεις φιλάθλων από τη Δυτική Ευρώπη σε σχέση με τη μακρινή Μόσχα. Για τη διοργάνωση εργάζονταν μερικές χιλιάδες άνθρωποι, ενώ είχαν κλειστεί συμβόλαια με ξενοδοχεία, ακόμα και αθλητικές εγκαταστάσεις για την προετοιμασία των ομάδων.

Η εξέλιξη αυτή παρασύρει και την διοργάνωση του τελικού φάιναλ φορ για μια θέση στο Κατάρ που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

*Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακύρωσε τη συμφωνία της με την αεροπορική εταιρεία «Αεροφλότ» σύμφωνα με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής

* Η γερμανική Σάλκε, είχε 15ετή συνεργασία με την Gazprom, τον ενεργειακό κολοσσό της χώρας, αλλά ανακοίνωσε την αφαίρεση του λογότυπου της εταιρείας από τη φανέλα της, ενώ ο Ματίας Βάρνιγκ, διευθύνων σύμβουλος της Nord Stream 2 AG, εγκατέλειψε τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Η Nord Stream 2 AG ανήκει στην Gazprom.

* Στο τένις ανδρών, διοικητικό όργανο του ATP Challenger, ανακοίνωσε τη ματαίωση του τουρνουά που ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα. Αιτία ήταν η απροθυμία των παικτών που είχαν επιφυλάξεις για την ασφάλειά τους.

Το Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα στο Σότσι αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισού

* Tο GP της F1 στο Σότσι που επρόκειτο να γίνει τον Σεπτέμβριο ματαιώθηκε με απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του τέσσερις φορές πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα λάβει μέρος υποστηρίζοντας ότι «θα ήταν λάθος να αγωνιστεί κανείς στη Ρωσία». Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν συμφώνησε μαζί του. Την ίδια άποψη είχαν και πολλές εταιρείες χορηγοί των μονοθέσιων ή των πιλότων που δεν θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με έναν αγώνα που γίνεται σε μια χώρα η οποία βρίσκεται αρνητικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

*Σε καλύτερη θέση βρίσκεται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία έχει καταδικάσει τους Ρώσους για παραβίαση των κανονισμών ντόπινγκ, Στους αγώνες που διοργανώνει οι Ρώσοι μετέχουν ως πρόσωπα και δεν αντιπροσωπεύουν τη χώρα τους. Το ίδιο θα συμβεί και στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι από τις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο προπονητής της Δημήτρης Ιτούδης διαχειρίζεται ένα μπάτζετ που φθάνει τα 40 εκ ευρώ το χρόνο

*Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταφέρει τους υπόλοιπους αγώνες των Ρωσικών ομάδων σε ουδέτερα γήπεδα μετά τις αντιδράσεις, κυρίως των ισπανικών ομάδων που ήταν αρνητικές να ταξιδέψουν στη Ρωσία. Ήδη αναβλήθηκαν τρεις αγώνες στις οποίες μετείχαν ομάδες από τη Ρωσία. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις: Μπάγερν-ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια-Ούνικς Καζάν.

Στην.. .άλλη πλευρά του λόφου ανήκει ο Ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα. Ο άλλοτε «τσάρος των αιθέρων» του άλματος επί κοντώ , παραμένει δραστήριο μέλος της Ολυμπιακής οικογένειας

*Η World Athletics, η ένωση των αθλητών του στίβου, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και είπε ότι ο πρόεδρός της Σεμπάστιαν Κόε επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο Σεργκέι Μπούμπκα και την Ουκρανική Ομοσπονδία Στίβου για να προσφέρουν υποστήριξη.

Επιπτώσεις υπάρχουν και στις εσωτερικές διοργανώσεις. Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα επιστρέφει μετά τη χειμερινή διακοπή, αλλά από τους οκτώ αγώνες του προγράμματος αναβλήθηκαν οι δύο. Αιτία τα αεροδρόμια του Ροστόφ και του Κράσνονταρ έχουν κλείσει για τα πολιτικά αεροπλάνα. Χρησιμοποιούνται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας και οι φιλοξενούμενες ομάδες, Κρίλια και Λοκομοτίβ Μόσχας δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This