Αν και ανεμβολίαστος, ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί κανονικά στο Παρίσι!

Ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις κέρδισε την έφεση κατά της ATP Tour, που είχε ζητήσει τον αποκλεισμό του από το τουρνουά Paris Masters

Must Read

Το δικαίωμα να αγωνιστεί κανονικά στο 1000άρι τουρνουά Paris Masters, τον προσεχή Οκτώβριο στο Παρίσι, εξασφάλισε σήμερα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς κέρδισε την έφεση που είχε υποβάλλει κατά της διοργανώτριας ATP Tour, η οποία είχε ζητήσει την αποβολή του από το εν λόγω τουρνουά, εξαιτίας της καθυστερημένης απόσυρσής του από το τουρνουά Indian Wells.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 34χρονος Σέρβος τενίστας, ο οποίος, σημειωτέον, παραμένει ανεμβολίαστος, είχε παραμείνει στην κλήρωση του τουρνουά Masters της Καλιφόρνια, παρόλο που γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, καθώς οι κανονισμοί τους απαιτούν από όλους τους επισκέπτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Παρόλα αυτά, ο «Νόλε» δεν απέσυρε τη συμμετοχή του από την κλήρωση, όπου και συμπεριλήφθηκε αυτόματα, ως αποτέλεσμα της κατάταξής του (παραμένει στο Νο1), προκαλώντας προβλήματα τόσο στη συγκεκριμένη διαδικασία, όσο και σε τενίστες που συμμετείχαν.

https://twitter.com/MyCityBeat/status/1507089638573322240

Ο Σέρβος τιμωρήθηκε, με την ATP Tour να στέλνει e-mail, όπου επιβεβαίωνε ως ποινή τη μη συμπερίληψή του στην κλήρωση του κυρίως ταμπλό ενός τουρνουά Masters 1000. «Οποιοσδήποτε παίκτης αποχωρήσει από την κύρια κλήρωση ενός γεγονότος ATP Tour Masters 1000 θα έχει ποινή κατάταξης και θα τεθεί σε αναστολή από έναν επόμενο αγώνα ATP Tour Masters 1000. Αυτό το γεγονός θα είναι εκείνο όπου ο παίκτης κέρδισε το υψηλότερο σύνολο πόντων κατά τους προηγούμενους 12 μήνες», αναφερόταν στο εν λόγω e-mail, με το τουρνουά του Paris Masters να είναι εκείνο από το οποίο θα έπρεπε να αποκλειστεί, καθότι το είχε κατακτήσει.

Κατάφερε να δικαιωθεί

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να δικαιωθεί στην προσφυγή του κατά της ATP Tour και θα μπορέσει, τελικά, να λάβει κανονικά μέρος στο τουρνουά «Paris Masters», σύμφωνα με την αναφορά του, Μπεν Ρόθενμπεργκ, δημοσιογράφου που καλύπτει το ρεπορτάζ του τένις.

Ο λόγος που η έφεσή του 34χρονου σούπερ σταρ των κορτ είχε αίσιο αποτέλεσμα δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά το email της διοργανώτριας Αρχής αναφέρει τα εξής: «Οι παίκτες μπορούν να κάνουν έφεση για ποινή αναστολής στο ATP Tribunal» και απαιτούνται «συνημμένα ιατρικά πιστοποιητικά που περιγράφουν τον λόγο της απόσυρσης. Οι παίκτες με τρεις εξαιρέσεις δεν χρειάζεται να υποβάλουν έφεση για την αναστολή, εκτός εάν έχουν υπερβεί το σύνολο των εξαιρέσεών τους».

Σύμφωνα, επίσης, με την ATP Tour «όλοι οι παίκτες λαμβάνουν πρόστιμο και ποινή αναστολής, εκτός εάν αποσυρθούν επί τόπου ή αποσυρθούν από ένα γεγονός την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μετά την τρέχουσα προθεσμία απόσυρσης του τουρνουά ή προσφύγουν στο Δικαστήριο της ATP».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This