Τα χρήματα που κερδίζει ο νικητής του τελικού στο Παρίσι

Must Read

Πόσο αξίζει ένα Κύπελλο; Αν είναι το Τσάμπιονς Λιγκ η αποτίμησή του δεν μπορεί να γίνει σε απόλυτους αριθμούς. Δεν είναι μόνο τα άμεσα κέρδη, αλλά και τα έμμεσα που προκύπτουν από την κατάκτησή του.

Πάμε στα χειροπιαστά. Η ομάδα που κερδίζει το τρόπαιο βάζει στα ταμεία της 20 εκ. ευρώ από την ΟΥΕΦΑ, ενώ η χαμένη θα βρει παρηγοριά στα 15,5 εκ. που παίρνει ο φιναλιστ.

Οι οπαδοί της Ρεάλ έχουν ήδη αρχίσει τις… πρόβες για την απονομή του 14ου τροπαίου για την ομάδα τους

Όμως τα έσοδα δεν είναι μόνο αυτά. Φέτος τα περισσότερα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ τα έχει εισπράξει η Μπάγερν Μονάχου (96 εκ. ευρώ) εξ αιτίας, κυρίως του υψηλού συμβολαίου που υπογράφει η ΟΥΕΦΑ μέσω της παραγωγού εταιρείας Team που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα με τα γερμανικά κανάλια.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ διατηρούν τη φόρμα τους με φόντο τον πύργο του Άιφελ

Είναι φανερό ότι μετά τον τελικό οι Γερμανοί θα χάσουν την πρωτιά από τους Μαδριλένους που μέχρι τώρα έχουν… λαμβάνειν από την ΟΥΕΦΑ 91 εκ. ευρώ κι αν χάσουν (το χειρότερο σενάριο) θα πάνε στα 106,5 με στόχο να νικήσουν και να φθάσουν τα 111 εκ. ευρώ.

Αντίθετα η Λίβερπουλ έχει ήδη εξασφαλίσει 79 εκ. ευρώ που θα γίνουν, ανάλογα με την εξέλιξη του ματς 94,5 (εάν χάσει) και 99 εκ. (εάν το κερδίσει).

Μόνο που αυτά τα χρήματα φαίνονται ελάχιστα μπροστά στα «μπόνους» που προβλέπουν τα διαφημιστικά συμβόλαια με τις διάφορες εταιρείες που συνεργάζονται. Από την ένδυση μέχρι τους ισχυρούς χορηγούς. Σε κάθε διαφημιστικό συμβόλαιο προβλέπονται μπόνους για την επίτευξη στόχων και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι από τους βασικούς. Ενδεχόμενη κατάκτηση, επίσης, τους δίνει το δικαίωμα για νέες διαπραγματεύσεις από υψηλότερη οικονομική βάση.

Είναι φανερό, ότι η αγωνία των οπαδών στο αποψινό ματς θα συναγωνίζεται και ίσως ξεπερνιέται από την αγωνία των οικονομικών στελεχών των δύο ομάδων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This