Η μέρα που ο Νικ Κύργιος αποκάλυψε στον αντίπαλό του με ποιον τον… απατά η σύντροφός του!

Must Read

Ο Νικ Κύργιος θα παραμείνει το μεγάλο ερωτηματικό του τένις. Η σωματοδομή του, η τεχνική του θα μπορούσαν να τον έκαναν τον… πέμπτο σωματοφύλακα των κορυφαίων του αθλήματος. Όμως έχει ένα ελάττωμα: Βαριέται την πίεση και τους συνεχείς αγώνες.

Κάτι αντίστοιχο λένε πολλοί και για τον σημερινό αντίπαλό του Στέφανο Τσιτσιπά που όμως έχει το χρόνο να τα… βρει με τον εαυτό του, να μένει ψύχραιμος και να μη… χαρίζει ματς στους αντιπάλους του.

Υπάρχουν τουρνουά που αποχαιρέτησε ο Κύργιος, απλά επειδή τον… κούρασαν! Ποτέ δεν πήρε το άθλημα στα σοβαρά. Το όνειρό του ήταν να γίνει μπασκετμπολίστας. Στα 14 αποφάσισε να αφοσιωθεί στο τένις αφήνοντας το μπάσκετ και – προφανώς – το μετάνοιωσε.

Είναι γιος του Γιώργου Κύργιου, με καταγωγή από την Ήπειρο και της Μαλαισιανής Νορλάϊα, μέλος της Βασιλικής οικογένειας της χώρας που παραιτήθηκε όλων των τίτλων και δικαιωμάτων της για να μεταναστεύσει στην Αυστραλία και να παντρευτεί. Έχει δύο ακόμα αδέλφια, τον Γιώργο που έχει γυμναστήριο και τη Χαλιμά που ασχολείται με το θέατρο.

Κάθε ματς είναι και μια… παράσταση. Αποτελεί την ατραξιόν κάθε τουρνουά. Στα «χάι λάιτς» των συμπεριφορών του μέσα στα κορτ στην κορυφή βρίσκεται η συμπεριφορά του τον Αύγουστο του 2015 στο Ρότζερ Καπ, στο Μόντεαλ.

Αντιμετώπιζε τον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα. Σε κάποια στιγμή οι κάμερες και τα μικρόφωνα χώρου συνέλαβαν τον Νικ να λέει τη φράση που άναψε φωτιές:

«Ο Κοκκινάκης κάνει σεξ με την κοπέλα σου. Συγγνώμη που σου το λέω φίλε…»

Έγινε σάλος. Όπου Κοκκινάκης ο φίλος και ο έτερος ελληνοαυστραλός τενίστας κι όπου κοπέλα η 19χρονη Κροάτισα τενίστρια Ντόνα Βέκιτς.

Σε κάποια άλλη στιγμή ακούστηκε να λέει: «Ο Βαβρίνκα κυνηγά 18χρονες». Τότε ο Ελβετός ήταν ήδη 30άρης.

Δεν θέλει και πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς το σάλο που δημιούργησαν αυτές οι φράσεις που εδώ γράφτηκαν κατά παράφραση κι όχι όπως πραγματικά ειπώθηκαν!

Ο Κύργιος μπορεί να νίκησε, να προκρίθηκε στον επόμενο γύρο όπου έχασε από τον Αμερικανό Ίσνερ, αλλά δεν γλίτωσε την τιμωρία. Η αρχική ποινή ήταν αποκλεισμός 28 ημερών και συνολικό πρόστιμο γύρω στα 50.000 δολάρια. Στην πορεία ο αποκλεισμός μετατράπηκε σε 28 μέρες, αλλά με 6μηνη αναστολή και το πρόστιμο έπεσε στα 25.000.

Αυτό όμως ήταν ο λιγότερο. Ο «πόλεμος» που ξέσπασε μεταξύ των δύο αθλητών και των υποστηρικτών τους ήταν αμείλικτος.

Ο Νίκ ζήτησε συγγνώμη, δεν τη δέχτηκε ο Σταν, ο οποίος έσπευσε να δημοσιοποιήσει την κρυφή μέχρι τότε σχέση του με την Ντόνα.

Στη διαμάχη πήγε ενεργό μέρος και η μητέρα του Νικ που έγραψε στο Twitter ότι η συμπεριφορά του γιου της είχε αφετηρία τις κατηγορίες του Ελβετού σε προηγούμενο αγώνα ότι ο Νικ προσποιήθηκε τον τραυματία. Στο τέλος υποχρεώθηκε να κατεβάσει το λογαριασμό της από την πλατφόρμα.

Υπάρχουν όμως και οι καλές στιγμές του. Είναι πρωτοπόρος σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και εξαιρετικά ευαίσθητος σε θέματα φυλετικών διακρίσεων. Έχει στήσει άπειρους καυγάδες για το θέμα αυτό. Είναι Χριστιανός Ορθόδοξος όχι μόνο τυπικά, αλλά και ουσιαστικά. Αρκετές φορές μάλιστα μαζί με το κομποσκοίνι του υπάρχει κι ένας μικρός σταυρός. Έχει πάψει να τρώει κρέας, αλλά τρώει ψάρι, αφού η θρησκεία μας δεν το θεωρεί κρέας.

Μπορεί να νευριάζει, να σπάει ρακέτες, να τα βάζει με τους διαιτητές, να παίζει όποτε του κάνει… κέφι, αλλά, τουλάχιστον είναι αυθεντικός. Ένας 100% μεσογειακός τύπος κι ας γεννήθηκε στην άλλη άκρη της Γης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This