Σούπερ Κύργιος νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά και προχωρά στο Γουίμπλεντον

Must Read

Έγιναν τα… πάντα στην αναμέτρηση των Ελλήνων, όπως την ονόμασαν τα διεθνή ΜΜΕ. Ο Νικ Κύργιος, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά από αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 11 λεπτά με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3 και 7-6).

Ο ελληνοαυστραλός συνεχίζει στη διοργάνωση με προοπτική να φθάσει στον τελικό κι είναι κρίμα που οι επιδόσεις του δεν θα προσμετρήσουν στην βαθμολογία της παγκόσμιας κατάταξης (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νο 40).

«Ένιωθα ότι ήμουν το φαβορί. Τον νίκησα πριν από μερικές εβδομάδες και με έχει κερδίσει μόνο μία φορά. Απογοητεύτηκε, είναι ένα άθλημα που προσφέρει απογοητεύσεις. Ό,τι και να γίνει τον αγαπώ», είπε μετά τον αγώνα του ο Κύργιος που θα πρέπει να προετοιμαστεί για το επόμενο ματς κόντρα στον Ναγκασίμα (ΗΠΑ) νο 56 στην παγκόσμια κατάταξη.

Όσο για τον Στέφανο ήταν καλύτερος από κάθε άλλη φορά, αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν κατάφερε να… σπάσει τα μπρέικ του αντιπάλου του παρόλο που βρέθηκε μια ανάσα από αυτά.

Ήταν ένα τρελό από κάθε άποψη ματς. Η ατραξιόν όχι μόνο της βραδιάς, αλλά και των τελευταίων ημερών. «Η καλύτερη μέχρι τώρα αναμέτρηση» αποφάνθηκε το BBC. Κατ’ αρχήν ποιος θα περίμενε σε ένα τόσο προχωρημένη φάση στο Γουίμπλεντον να ακούγαμε σε άψογα ελληνικά…

-Πάμε Νίκο…

-Πάμε Στέφανε…

-Έλα τον έχεις…

Αυτά τα καλά. Υπήρχαν και τα… άλλα. Δύο αθλητές με τόσο έντονο ταπεραμέντο (τουλάχιστον) ήταν αδύνατο να συγκρατηθούν. Οι διαμαρτυρίες στον διαιτητή έπαιρναν κι έδιναν. Ίσως μας έδωσαν μια «εικόνα» πως μπορεί να είναι η εκδοχή του αθλήματος εάν οι δημοφιλείς ομάδες στην Ελλάδα αποφάσιζαν να δημιουργήσουν και τμήματα τένις!

Ακόμα και το κοινό δεν ήταν το αμιγώς βρετανικό. Κι αν ήταν, παρασύρθηκε από τον ρυθμό των δύο αντιπάλων. Σαφώς υποστήριζε τον Κύργιο κι έγινε πιο φανατικό υπέρ του σε δύο στιγμές.

-Στο τέλος του δεύτερου σετ που ο Στέφανος εμφανώς νευριασμένος από την ήττα του σε εκείνο το χρονικό σημείο έστειλε επίτηδες την μπάλα στην εξέδρα με αποτέλεσμα να δεχτεί παρατήρηση και να ζητήσει ο Κύργιος την αποβολή του, όπως έχει συμβεί στον ίδιο στο παρελθόν.

-Στο τρίτο σετ όταν επίτηδες έστειλε την μπάλα στον ελληνοαυστραλό.

Κι ο Κύργιος δεν πήγε πίσω. Στα δύο πρώτα σετ… περισσότερο διαμαρτυρόταν στον διαιτητή παρά έπαιζε τένις!

Μέσα σε αυτό το σκηνικό έντασης έγινε ένα ματς που έκοβε την ανάσα. Με εντυπωσιακές στιγμές. Οι δύο αντίπαλοι έδιναν μάχη πόντο – πόντο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο χαμένο σερβίς ήταν του Στέφανου στο τελευταίο μπρέικ του δεύτερου σετ και το επόμενο στο τέταρτο του τρίτου σετ, πάλι με… θύμα τον Τσιτσιπά.

Μαγικά τα δύο τάι μπρέι στο πρώτο (7-2 για τον Στέφανο) και τέταρτο σετ (9-7 0 Κύργιος).

Περισσότερο για τον Νικ Κύργιο και την πολυτάραχη ζωή του εδώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This