Ολυμπιακός: Πανέτοιμος για το «διπλό» κορυφής

Must Read

Νίκη για βαθμολογικούς, αλλά και ψυχολογικούς λόγους θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι Ερυθρόλευκοι, για να παραμείνουν στην κορυφή της Super League (και μάλιστα μόνοι πρώτοι…), θα πρέπει να κερδίσουν τους Κιτρινόμαυρους, μετά το «διπλό» της Ξάνθης χτες Σάββατο, επί του Παναθηναϊκού.

Σε αυτό που συμφώνησαν ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας, είναι, ότι «τέτοια παιχνίδια, πέρα από την ποιότητα, χρειάζονται ψυχή, αποφασιστικότητα και μυαλό για να τα κερδίσεις». Μένει λοιπόν να το αποδείξουν σήμερα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε στους παίκτες, μέσω βίντεο που είδαν με παιχνίδια του Άρη, πως πρέπει να συμπεριφερθούν αμυντικά και επιθετικά.

Σχετικά με το πρώτο, τόνισε ότι χρειάζεται να δείξουν μεγάλη προσοχή στις αντεπιθέσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στις προωθήσεις των πλάγιων μπακ, στις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, στις αλληλοκαλύψεις και στις στατικές φάσεις.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ήταν εμφανής η αδυναμία των Πειραιωτών στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς από δύο κόρνερ της σερβικής ομάδας ήρθαν τα δύο γκολ των γηπεδούχων, στο φινάλε του αγώνα.

Όσο για την επίθεση, ο ερυθρόλευκος κόουτς ζήτησε κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, πίεση όσο το δυνατό πιο ψηλά στην αντίπαλη περιοχή και να προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να επιφέρει ρήγματα στον Άρη από τα πλάγια.

Ο αγώνας με τον Άρη είναι κομβικός για τους Ερυθρόλευκους, υπό την έννοια ότι προέρχονται από τέσσερις αγώνες στους οποίους πέτυχαν μόνο μία νίκη (Τότεναμ 2-2, Παναθηναϊκός 1-1, Λαμία 2-0, Ερυθρός Αστέρας 1-3), ενώ μετά το rotation που έγινε στο παιχνίδι με την ομάδα του Βελιγραδίου, πλέον νιώθουν την υποχρέωση να κερδίσουν στη Θεσσαλονίκη.

Και όλα αυτά απέναντι σε μία ομάδα που ισοφαρίστηκε στο 97′ από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα (2-2) και κέρδισε 4-0 εντός έδρας τον Παναθηναϊκό.

Ο Μαρτίνς θα επαναφέρει απόψε στην ενδεκάδα τους τέσσερις βασικούς Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά και Ποντένσε και είναι σε δίλημμα για μία θέση στην άμυνα (Κούτρης ή Τσιμίκας) και δύο στην επίθεση (Μασούρας ή Σουντανί και Ελ Αραμπί ή Γκερέρο).

Ο Πορτογάλος συμπεριέλαβε 22 παίκτες στην αποστολή, αφήνοντας εκτός τον τραυματία Καμαρά, τους Γκασπάρ, Μπρούνο και τον Σισέ, o oποίος πήρε χτες Σάββατο 05/10 εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τους Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Κούτρη (ή Τσιμίκα), Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μασούρα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί (ή Γκερέρο).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This