«Μαύρη τρύπα» στον Ολυμπιακό, ζημιές και στο ΜΕΓΚΑ

Must Read

Ενός… αποκλεισμού μύρια έπονται και… εκατομμύρια (ευρώ) χάνονται!. Ο δεύτερος διαδοχικός αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ μετά το εμφαντικό 4-0 της Μακάμπι Χάιφα στο Φάληρο και η μετάπτωση του στο Γιουρόπα Λιγκ (προκριματική φάση για είσοδο στους ομίλους) δημιουργεί νέα οικονομικά δεδομένα.

Η τελευταία συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» τη σεζόν 2020-21 έφερε στα ταμεία της ΠΑΕ 36 εκ. ευρώ. Αντίθετα τα έσοδα της περσινής πορείας που ξεκίνησε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και κατέληξε στο Γιουρόπα δεν θα ξεπεράσουν τα 16 εκ. ευρώ (αναμένεται η εκκαθάριση της ΟΥΕΦΑ), ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και φέτος με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα περάσει στους ομίλους αποκλείοντας, όπως και πέρσι τη Σλοβακική Σλόβαν Μπρατισλάβα (πρώτος αγώνας στις 4 Αυγούστου εκτός έδρας και ρεβάνς στο Φάληρο στις 11 του μήνα).

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός βλέπει να κάνουν… φτερά γύρω 20 εκ. ευρώ αναμενόμενα έσοδα, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες από τα μπόνους των χορηγών της ομάδας, αλλά και την αναμενόμενη μείωση της ζήτησης των εισιτηρίων διαρκείας.

Υπάρχουν όμως και οι παράπλευρες απώλειες. Το ΜΕΓΚΑ, το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει κι αυτό στον ιδιοκτήτη του έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνα της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο σχεδιασμός προέβλεπε τη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» που θα απογείωναν τα διαφημιστικά έσοδα και τις θεαματικότητες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη πέρσι και φυσικά δεν θα συμβεί ούτε φέτος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This