Σούπερ Κώστας Αντετοκούνμπο οδήγησε σε νίκη την Εθνική, 89-80 την Τουρκία

Must Read

Τα ξεσπάσματα του Κώστα Αντετοκούνμπο (19 πόντοι, 12 ριμπάουντ), αλλά και του Παπανικολάου στα τελευταία κρίσιμα λεπτά οδήγησαν την Εθνική σε αγχωτική νίκη με αντίπαλο την Τουρκία στο φινάλε του τουρνουά Ακρόπολις, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με 89-80

Μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες για την εμφάνιση που λίγο έλειψε να φέρει την ήττα, όπως η μη συμμετοχή του Γιάννη που ένοιωσε ενοχλήσεις στη μέση στη διάρκεια της προθέρμανσης κι έμεινε στον πάγκο, αλλά και οι απουσίες των Παπαγιάννη και Παπαπέτρου που συνεχίζουν τη θεραπεία, αλλά η υπάρχει κι ο αντίλογος. Η Ελλάδα είναι αφελής στην άμυνα. Δέχεται εύκολα καλάθια και έχει τραγικά ποστά στις ελεύθερες βολές και στα τρίποντα.

Ο κόσμος κατέκλυσε το ΟΑΚΑ, σχεδόν εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια, αλλά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Ακούστηκαν αποδοκιμασίες στον Εθνικό Ύμνο της Τουρκίας από μερίδα θεατών, ενώ αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο κόουτς των Τούρκων από τους Έλληνες διαιτητές. Αρνήθηκε να αποχωρήσει από το παρκέ και χρειάστηκε η παρέμβαση του Δημήτρη Ιτούδη να τον πείσει.

 

Αγωνιστικά το τεστ με μια ισχυρή ομάδα έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ θα έχει ατυχίες, προβλήματα της τελευταίας στιγμής, αναποδιές μέσα στον αγώνα. Υπήρχαν και τα κέρδη. Ο Κώστας Αντετονκούμπο γίνεται ο πρωταγωνιστής του τουρνουά. Τεράστια είναι η εξέλιξή του. Αν διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα επίσημα ματς.

Κορυφαίος από την Τουρκία ο Φουρκάν Κορκμάζ (22 π.).

Δεκάλεπτα: 22-15, 42-43, 63-69, 89-80.

Ελλάδα (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 16 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Λούντζης, Λαρεντζάκης 5 (1), Αγραβάνης 4 (5 ριμπάουντ), Καλάθης 6 (4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Σλούκας 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μποχωρίδης, Παπανικολάου 13 (3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κουζέλογλου, Αντετοκούνμπο Κ. 19 (1 τρίποντο, 13 ριμπάουντ), Κασελάκξης 8 (2), Αντετοκούνμπο Θ. 8 (1).

Τουρκία (Αταμάν): Λάρκιν 2 (1/5 σουτ, 6 ασίστ), Χαζέρ 10 (2), Μπιτίμ 2, Οσμάν 17 (2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σαϊμπίρ 7 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Καμπατζά, Τουντσέρ, Σανλί 3 (1), Κορκμάζ 22 (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/6 βολές, 10 ριμπάουντ), Σενγκούν 10 (8 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Οσμάνι 4.

Τα ομαδικά στατιστικά

Ελλάδα: 25/41 δίποντα, 10/27 τρίποντα, 9/18 βολές, 35 ριμπάουντ (26 αμυντικά + 9 επιθετικά), 22 ασίστ, 6 λάθη, 7 κλεψίματα, 3 μπλοκ.

Τουρκία: 18/34 δίποντα, 11/22 τρίποντα, 11/19 βολές, 31 ριμπάουντ (26 αμυντικά + 5 επιθετικά), 20 ασίστ, 12 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This