Απίστευτος Τσιτσιπάς πέρασε στον τελικό του Σινσινάτι όπεν

Must Read

Απίστευτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε τα ξημερώματα στον τελικό του Σινσινάτι Όπεν αποκλείοντας το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ (7-6, 3-6 και 6-3) σε αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 24 λεπτά.

Το επίσημα σάιτ της διοργάνωσης έκανε λόγο για «ελληνικό θρίαμβο» και δεν έχει άδικο. Ο Τσιτσιπάς είχε μόλις 2 νίκες σε 9 αναμετρήσεις με τον αντίπαλό του, είχαν κακή προϊστορία με διενέξεις μέσα κι έξω από τα κορτ και πάντα τον αποσυντόνιζε στο παιχνίδι του.

Όμως σε αυτό το τουρνουά ο Στέφανος εμφανίζεται σοβαρός και συγκεντρωμένος στο στόχο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μεντβέντεφ που στο παρελθόν είχε διαμαρτυρηθεί για τα συχνά «τούαλετ μπρέικ» του αντιπάλου του, υποστηρίζοντας ότι τα ζητούσε επίτηδες για να αυτοσυγκεντργωθεί ή να πάρει οδηγίες από τον πατέρα του, ήταν αυτός που ζήτησε την ώρα που… στράβωνε το ματς. Κι ακόμα ήταν αυτός που διαμαρτυρήθηκε για τα βεγγαλικά που έπεφταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και τον άφηναν να συγκεντρωθεί στον αγώνα.

Με άλλα λόγια η συμπεριφορά του θύμιζε τον παλιό Τσιτσιπά που όταν έχανε του έφταιγαν όλα!

«Ήξερα ότι είχα δύσκολη αποστολή μειδικά στο τρίτο σετ. Μετά από το μεγάλο προβάδισμα του Ντανίλ στο δεύτερο, βρήκα τρόπο να ξαναμπώ στο σετ. Παρότι ήταν αργά αυτό άλλαξε τη ψυχολογία μου και τη ροή του αγώνα. Στο τρίτο σετ ήταν θέμα φυσικής κατάστασης και ήμουν στο 100%. Τα έδωσα όλα. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που πάλεψα στα τελευταία γκέιμ και έκανα το μπρέικ έστω κι αν βοήθησαν τα διπλά λάθη του Ντανίλ. Είμαι και ανακουφισμένος που έκλεισα τον αγώνα με ωραίο τρόπο» είπε για τη νίκη του έσπευσε να συγκεντρωθεί για τον αποψινό τελικό, όπου θα πάρει μέρος για πρώτη φορά. Πέρσι και πρόπερσι είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά. Αντίπαλός του θα είναι ο εκπληκτικός σε αυτό το τουρνουά Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς (νο 152). Η θέση που έχει ο 25χρονος αθλητής στην παγκόσμια κατάταξη είναι… πλασματική. Είναι χαρισματικός, αλλά ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς. Στο Σινσινάτι δείχνει να τους έχει ξεπεράσει. Στον ημιτελικό απέκλεισε εύκολα τον Βρετανό Κιμ Νόρι με 2-0 σετ (6-3,64). Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 23.30 απόψε το βράδυ (Κυριακή).

Ο καιρός τα έκανε… μούσκεμα στο Σινσινάτι. Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να βρέχει. Οι αγώνες διακόπηκαν αρκετές φορές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντφ αντί να ξεκινήσει στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) να αρχίσει τέσσερις ώρες αργότερα (!), ενώ ο άλλος ημιτελικός μεταφέρθηκε σε γειτονικό γήπεδο.

Το μεγάλο κέρδος για τον Έλληνα αθλητή δεν είναι μόνο το χρηματικό έπαθλο (970.000 δολάρια η νίκη και 529.710 η ήττα), ή ο δεύτερος σημαντικός τίτλος που κερδίζει μέσα στο 2022, αλλά και τεράστια ψυχολογική ώθηση που θα του δώσει στο Αμερικάνικο όπεν που αρχίζει στο τέλος του μήνα.

Ο Στέφανος είναι αθλητής ψυχολογίας. Δύσκολα την κτίζει και εύκολα την… γκρεμίζει.

Με τον Τσόριτς έχει αναμετρηθεί μια μόλις φορά, στο Αμερικάνικο όπεν του 2020 κι είχε χάσει με 3-2. Ήταν να βρεθούν αντίπαλοι, το 2018 στη Ρώμη, αλλά ο Σέρβος αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This