Ο Γκόριτς… έπαιξε με τα νεύρα του Στέφανου και πήρε το Σινσινάτι όπεν – Τα κέρδη και για τους δύο

Must Read

Χρειάστηκε κάτι λιγότερο από δύο ώρες ο Μπόρνα Τσόριτς για να φθάσει στον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του και να στερήσει από τον Στέφανο Τσιτσιπά το δεύτερο για αυτή τη χρονιά (έχει κερδίσει στο Μόντε Κάρλο). Ο Κροάτης έπαιξε άψογα όχι τένις, αλλά στον ψυχολογικό τομέα. Στο δεύτερο σετ προκάλεσε αγωνιστικό μπλακ άουτ στον Τσιτσιπά με αποτέλεσμα να κάνει περίπατο (6-2) έπειτα από ένα περιπετειώδες πρώτο σετ που μόνο Στέφανος μπορούσε να χάσει. Προηγήθηκε στα γκέιμ 3-0 και 4-1, αλλά πήγε το ματς στο τάι μπρέικ όπου έχασε 7-0!

Ουσιαστικά όμως και οι δύο είναι κερδισμένοι από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά ενόψει του Αμερικάνικου όπεν (27/8). Ο Γκόριτς θα εισπράξει 797.000 δολάρια και – το σημαντικότερο – κάνει τεράστιο άλμα στην πσαγκόσμια κατάταξη. Από νο 157 που ήταν πριν τους αγώνες θα βρεθεί από σήμερα στο νο 29! Έχοντας αποκλείσει τους Μουζέτι, Ναδάλ, Μπαουτίστα, Αλιασίμ, Νόρι και Τσιτσιπά παίρνει τεράστια δύναμη για τη συνέχεια κι αφήνει πίσω του τις περιπέτειες με τους συχνούς τραυματισμούς του.

Όμως κι ο Τσιτσιπάς έχει κέρδη. Δεν είναι μόνο τα 529.000 δολάρια που αποτελεί την αμοιβή για τον φιναλίστ, άλλωστε ένα σημαντικό μέρος, γύρο στο 60% θα πάει στο πολυπληθές τιμ που έχει, αλλά και η επιστροφή στο νο 5 από το νο 7 που είχε πέσει τον τελευταίο καιρό. Αυτό σημαίνει ότι, με δεδομένη την απουσία του Ζβέρεφ θα είναι το νο 4 στο Αμέρικαν Όπεν.Ακόμη έδειξε ότι συνέρχεται και μπορεί να ελέγχει, μέχρι ενός σημείου, τις τάσεις αυτοκαταστροφής μέσα στο παιχνίδι.

Το κακό είναι ότι αυτές εμφανίστηκαν και πάλι στον τελικό. Επηρεάστηκε από τις θεατρικές φιγούρες του αντιπάλου του και το χειρότερο στο καθοριστικό δεύτερο σετ έδειξε αδιαφορία σε στιγμές που θα έπρεπε να ξυπνήσει μέσα του η δίψα για τη νίκη. Ένα άλλο πρόβλημα που δεν προέκυψε, απλά επιβεβαιώθηκε είναι ότι παραμένει αδύνατος στους τελικούς καθώς έχει κερδίσει μόλις τους εννιά από τους 22 που έχει πάρει μέρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This