Το μήλο αποδείχτηκε… σάπιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Must Read

Η Νέα Υόρκη ταιριάζει στον Στέφανο Τσιτσιά του Twitter, του Instagram και των λοιπών εφαρμογών. Του δίνει και εμπνεύσεις για θέσεις που πολλές φορές δημιουργούν αμηχανία ακόμα και στους θαυμαστές του. Στον τενίστα Τσιτσιπά όμως η αμερικανική μεγαλούπολη δεν είναι το «μεγάλο μήλο», όπως διαφημίζεται, αλλά… σάπιο!

Σε μια χρονιά που δεν τη λες και την καλύτερη για την εξέλιξή του, το Αμερικάνικο Όπεν με τον πρόορο αποκλεισμό του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (ήταν η μεγάλη του ευκαιρία που ίσως να μην εμφανιστεί ξανά) και το βασικότερο να σπάσει τη… γκίναι που τον κυνηγά στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Από τα γκραν σλαμ που παίρνει μέρος σε αυτό καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις του:

2017 αποκλείστηκε από τον σχετικά άγνωστο Κινέζο Γιου Ντι στον γ΄προικριματικό.

2018 ο Μεντβέντεφ τον σταμάτησε στον β’ γύρο

2019 ο Αντρέα Ρούμπλεφ τον απέκλεισε στον α’ γύρο

2020 ο Κροάτης Γκόριτς τον νίκησε στον γ’ γύρο

2021 ο Ισπανός Αλκαράθ έδωσε τέλος στην πορεία του Στέφανου επίσης στον γ’ γύρο

2022 ο πιο ηχηρός αποκλεισμός αφού η διαφορά δυναμικότητας με τον Κολομβιανό Γκαλάν είναι χαώδης κάτι όμως που δεν επαληθεύτηκε μέσα στο γήπεδο.

Μπορέι ο Στέφανος να προσπάθησε να δικαιολογηθεί με δηλώσεις του τύπου «ήμουν αλλού…», αλλά προέκυψε η διαπίστωση ότι υπό πίεση δεν μπορεί να παίξει καλά. Τον λυγίζει το άγχος.

Κι αυτή τη φορά το άγχος ήταν διπλό. Από τη μια η κακή παράδοση που έχιε δημιουργήσει στη Νέα Υόρκη κι από την άλλη η δίψα για να φθάσει στην κορυφή.

Το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του μέχρι το τέλος του χρόνου για να διατηρηθεί στην πρώτη τριάδα, ίσως και να τα καταφέρει, αλλά πέρα από την αγωνιστική του βελτίωση χρειάζεται και ψυχολογική τόνωση. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο στην περίπτωσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This