Προπονητής της Κροατίας τάβαλε με τον Ντόρσεϊ και τους άλλους… Αμερικανούς του Eurobasket

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Προφανώς ο Κροάτης προπονητής Νέβαν Σπάχια βρήκε τρόπο να κάνει ντόρο γύρω από το όνομά του στην προσπάθεια να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού το συμβόλαιό του με την Ισπανική Μπασκόνια έληξε και δεν ανανεώθηκε.

Τα έβαλε με τους «νατουραλιζέ» παίκτες του Eurobasket, τους Αμερικανούς που παίζουν στις διάφορες Εθνικές ομάδες και την… πλήρωσε ο Ντόρσεϊ.

Είπε ο Κροάτης τεχνικός:

«Είμαι κατά της παρουσίας ξένων στις εθνικές ομάδες. Δεν έχει καμία βάση. Σίγουρα ο Τζέιλιν Σμιθ ανεβάζει την εθνική μας ομάδα (Κροατία), αλλά δεν συμφωνώ με τον κανονισμό της FIBA. Εθνική ομάδα σημαίνει ταυτότητα της μπασκετικής σχολής ενός ένθους. Δυστυχώς είναι αναγκαίο για κάποιες ομάδες, όπως η Κροατία που δεν έχει καταφέρει εδώ και 15-20 χρόνια να βγάλει έναν υψηλού επιπέδου πλέι μέικερ. Ελπίζω άλλες μεγάλες μπασκετικά χώρες, όπως η Σερβία, να μην το επιτρέψουν ποτέ. Όταν βάζεις έναν ξένο στην εθνική σου ομάδα, χάνεις μέρος της ταυτότητάς σου. Βλέπω πως η Ελλάδα βάζει τον Ντόρσεϊ δίπλα στον Γιάννη για να κερδίζει. Αν αυτός είναι ο στόχος τους, εντάξει, αλλά εγώ είμαι εναντίον αυτού. Για μένα είναι αστείο να βλέπω στην παρουσίαση τις κάμερες να κάνουν κοντινά στους παίκτες και όταν ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι να μην ξέρουν ορισμένοι τη γλώσσα ή τα λόγια. Στους συλλόγους ας παίζουν όσοι ξένοι θέλουν, αλλά έχουμε για έναν λόγο τις εθνικές ομάδες».

Βέβαια αυτό που διαφεύγει του Σπάχια είναι ο μεν Γιάννης έμαθε μπάσκετ στην Ελλάδα, είναι «προϊόν» του ελληνικού μπασκεετικού συστήματος κι άνοιξε τα φτερά του, ενώ ο Ντόρσεϊ που έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του (το γένος Κωνσταντινίδη) έπαιξε στην Εθνική νέων, από τα 18 του χρόνια είναι στις Εθνικές ομάδες.

Αντίθετα ο Τζέιλεν Σμίθ που ενισχύει την Κροατία έχει συμβόλαιο με την Κροατική ομοσπονδία, προφανώς, δεν έπαιξε ποτέ σε σύλλογο της χώρας. Η Ελλάδα ποτέ δεν έκανε χρήση του κανονισμού της ΦΙΜΠΑ που της επιτρέπει να «βαφτίσει» έναν Αμερικάνο ή γενικά έναν αλλοδαπό «Έλληνα» για να παίει στην Εθνική σε αντίθεση με την ομάδα της χώρας του, αλλά και πολλές άλλες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This