Γιατί αξίζει σήμερα το Ευρωμπάκετ! Οι αγώνες, που μπορείτε να τους δείτε

Must Read

Μπορεί σήμερα να μην αγωνίζεται η Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Ευρωμπάσκετ χάνει το ενδιαφέρον του.

Έμμεσα μας ενδιαφέρει η σημερινή μέρα, γιατί, εάν όλα πάνε καλά το βράδυ της Κυριακής η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον νικητή του αγώνα Γερμανία – Μαυροβούνιο (απόψε, ώρα 19.00, ΕΡΤ3).

Η απόλαυση αρχίζει στη μια το μεσημέρι και συνεχίζεται μέχρι τα μεσάνυχτα.

13.00 Τουρκία – Γαλλία (ΕΡΤ3)

Πλήγμα για την Τουρκία ο τραυματισμός του Λάρκιν

Το ματς που ανοίγει την αυλαία των νοκ άουτ αναμετρήσεων Οι Τούρκοι έχουν απευθύνει κάλεσμα στην πολυάριθμη κοινότητα των ομοεθνών τους να πάνε στο γήπεδο να τους στηρίξουν και τα έβαλαν με τους διοργανωτές που όρισαν το ματς μεσημέρι για να μην μπορούν οι εργαζόμενοι συμπατριώτες τους να δώσουν το παρόν. Στη φάση των ομίλων ακούστηκαν περισσότερο για τις διαμαρτυτρίες της παρά με την απόδοσή της μέσα στο παρκέ. Τερμάτισαν δεύτεροι επειδή δεν υπήρχε καλύτερος τρίτος. Η απουσία του Λάρκιν που ήδη αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη είναι ένα ακόμα πλήγμα. Ίσως η διαιτησία δεν της φερθεί καλά. Οι Τούρκοι μέσω των αερογραμμών τους είναι ο βασικός χορηγός της Ευρωλίγκα την οποία ακούνε και βγάζουν… σπυριά στη ΦΙΜΠΑ!

Ο Γκεσούν Γιαμπουσέλε

Η Γαλλία στον όμιλό της έχασε από Γερμανία και Σλοβενία. Έχει αμφίβολο τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς με τους Σλοβένους.

15.45 Σλοβενία – Βέλγιο (ΕΡΤ1)

Ο Λούκα Ντόντσιτς

Ο προπονητής του Βελγίου είπε το πιο σωστό για τον αγώνα: «Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τον Λούκα Ντόντσιτς είναι να τον κλειδώσουμε στην τουαλέτα!» Οι Σλοβένοι νικητές της προηγούμενης διοργάνωσης και από τα φαβορί της τρέχουσας εντυπωσίασαν στη φάση των ομίλων με τον Λούκα να κάνει απίστευτα πράγματα. Ήδη ονειρεύονται τετράδα. Εάν προκριθούν απόψε παίζουν με τον νικητή του αγώνα Ουκρανίας – Πολωνίας και ετοιμάζονται για τον ημιτελικό που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρουν τη Σερβία σε ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί και… πρόωρος τελικός.

Ο Ισμαέλ Μπακό

Το Βέλγιο στη φάση των ομίλων σημείωσε δύο ιστορικές νίκες. Επί της Ισπανίας (83-73) που τους έδωσε… ψυχολογία και επί της Βουλγαρίας (89-90) που τους έφερε μέχρι εδώ.

19.00 Γερμανία – Μαυροβούνιο (ΕΡΤ3)

Ο Ντένις Σρόντερ

Ματς που μας αφορά αφού ο νικητής θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας εάν περάσει την Τσεχία. Οι Γερμανοί δεν έχουν μόνο την έδρα για σύμμαχο. Διαθέτουν και καλή ομάδα. Έχασε την την πρώτη θέση από την φοβερή και τρομερή σε αυτό το τουρνουά Σλοβενία. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμα ο τραυματίας Νικ Βάιλερ Μπαμπ που πήγε στο Μόναχο για εξετάσεις. Διαθέτει τρεις NBAers (Σρέντερ, Βάγκνερ, Τάις), ενώ εξαιρετικοί στην πρώτη φάση ήταν οι Μάντο Λο και Κρίστιαν Σενγκφέλντερ. Ο βασικός στόχος του Μαυροβουνίου, η πρόκριση στα νοκ άουτ ματς επετεύχθη. Από εδώ κι ύστερα… ότι ήθελε προκύψει. Ήταν 3ο στον όμιλο. Η έλλειψη άγχους και η μαχητικότητα είναι τα όπλα του.

21.45 Ισπανία – Λιθουανία (ΕΡΤ1)

Ο Ρούντι Φερνάντεθ στο φιλικό με τη Λιθουανία τον περασμένο μήνα

Η Ισπανία βρίσκεται σε φάση ανανέωσης. Έκανε τη γκέλα της στην ήττα από το Βέλγιο (73-83), αλλά έδειξε την κλάση της στο ματς – τελικό για την πρώτη θέση με την Τουρκία. Με όπλο την άμυνά της νίκησε 72-69. Αναμένεται να επιστρέψει ο Ρούντι Φερνάντεθ και το επόμενο σοβαρό εμπόδιο, εάν φυσικά προκριθεί, θα είναι η Ελλάδα με την οποία έχει ευνοϊκή παράδοση.

Ο Μάριους Γκριγκόνις θα συνεχίσει να φορά πράσινα και σε συλλογικό επίπεδο τη νέα σεζόν. Ανήκει στον Παναθηναϊκό.

Η Λιθουανία έδειξε λίγα στη φάση των ομίλων. Ξεκίνησε με τρεις ήττες, αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και πήρε την πρόκριση στο καθοριστικό ματς με τη Βοσνία (87-70). Πρώτος σκόρερ ήταν ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού Μάριους Γκριγκόνις (16 πόντους και 6 ριμπάουντ).

Οι αγώνες που έρχονται…

Κυριακή 11/09

13.00 Ουκρανία – Πολωνία (ΕΡΤ1)

15.45 Φινλανδία – Κροατία (ΕΡΤ1)

19.00 Σερβία – Ιταλία (ΕΡΤ3)

21.45 Ελλάδα – Τσεχία (ΕΡΤ1)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ 

Τρίτη 13/09

(1) Γερμανία/Μαυροβούνιο – Ελλάδα/Τσεχία (ΕΡΤ3)

(2) Ισπανία/Λιθουανία – Φινλανδία/Κροατία (ΕΡΤ3)

Τετάρτη 14/09

(3) Τουρκία/Γαλλία – Σερβία/Ιταλία (ΕΡΤ3)

(4) Σλοβενία/Βέλγιο – Ουκρανία/Πολωνία (ΕΡΤ3)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ 

Παρασκευή 16/09

(5) Νικητής 1 – Νικητής 2 (ΕΡΤ3)

(6) Νικητής 3 – Νικητής 4 (ΕΡΤ3)

ΤΕΛΙΚΟΙ 

Κυριακή 18/09

Μικρός τελικός

Ηττημένος 5 – Ηττημένος 6 (ΕΡΤ3) 18.15

Τελικός 18/09

Νικητής 5 – Νικητής 6 (ΕΡΤ1) 21.30

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This