Κι όμως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης μπαίνει πάντα αλλαγή μετά το 60’. Διαβάστε το γιατί…

Must Read

Ο πιο… καυτός ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ο ηλικίας 31 χρόνων, Αντουάν Γκριεζμάν. Κι όμως το πιθανότερο είναι να μην τον δούμε στην αρχική ενδεκάδα του αποψινού ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας με τη Ρεάλ (Κυριακή, ώρα 22.00), αλλά να μπαίνει μετά το 60ο λεπτό.

Όχι δεν είναι «καψόνι» του προπονητή του Σιμεόνε, ούτε παραξενιά. Η εξήγηση βρίσκεται στο συμβόλαιο δανεισμού που έχει υπογράψει η ομάδα της Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα.

Ο Γάλλος το καλοκαίρι του 2021 παραχωρήθηκε δανεικός από τους Καταλανούς στην Ατλέτικο Μαδρίτης για δύο χρόνια. Μεταξύ άλλων στη συμφωνία υπήρχε ρήτρα ύψους 40 εκ. ευρώ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του στην περίπτωση που έπαιζε στο 50% των επίσημων αγώνων της ομάδας.

Ως συμμετοχή λογίζεται η παρουσία του 45’ μέσα στο γήπεδο. Οι υπεύθυνοι της Ατλέτικο θέλουν τον Γκριεζμάν που αποτελεί «κομβικό» παίκτη, αλλά παράλληλα δεν θέλουν να δώσουν τα 40 εκ. της συμφωνίας.

Σκέφτηκαν λοιπόν το κόλπο της περιορισμένης συμμετοχής του ποδοσφαιριστή. Έτσι με βάση τα στατιστικά ο Γκριεζμάν έχει παίζει και στους επτά φετινούς επίσημους αγώνες της ομάδας, αλλά με βάση τη συμφωνία έχει… μηδέν συμμετοχές!

Πως γίνεται αυτό; Σε κάθε ματς μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο μετά το 60ο λεπτό!

Με τις Χετάφε, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια και Σοσιεδάδ για το πρωτάθλημα μπήκε αντίστοιχα στο 62ο, 61ο , 63ο και 64ο λεπτό Παρ’ όλα αυτά σημείωσε δύο γκολ (με Χετάφε και Βαλένθια).

Στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 61ο και σημείωσε στις καθυστερήσεις το γκολ της νίκης!

Στο πρωτάθλημα, στον τελευταίο, χρονικά αγώνα με τη Λεβάντε μπήκε στο 63ο.

Στον πιο πρόσφατο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λεβερκούζεν μπήκε στο 62ο.

Αυτή η τακτική μπορεί να βλάπτει αγωνσιτικά την Ατλέτικο, αλλά, προφανώς, τα 40 εκ. ευρώ θα την… βλάψουν περισσότερο.

Οι Μαδριλένοι με την τακτική αυτή πιστεύουν ότι θα υποχρεώσουν την Μπαρτσελόνα να μειώσει τη ρήτρα μπρος στον κίνδυνο να χάσει όλα τα χρήματα. Οι Καταλανοί πάλι μπορεί να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν μπορούν να χωνέψουν ότι αφού έδωσαν 120 εκ. ευρώ στην Ατλέτικο, το 2019, για να τον αποκτήσουν θα πρέπει να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τη ζημιά τους «ψαλιδίζοντας» τα 40 εκ. ευρώ της ρήτρας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This