Φιλικό με νεύρα, διαμαρτυρίες και αποβολές στη Μάλτα για την Εθνική (2-2)

Must Read

«Μάλτα… γιοκ» θα λένε οι διεθνείς και ο Πογιέτ. Ευτυχώς που η κλήρωση μας φέρνει σπάνια αντιπάλους με τους εκπροσώπους του μικροσκοπικού αυτού νησιωτικού κρατιδίου γιατί θα είχαμε.,.. μπλεξίματα.

Για φιλικό πήγε η Εθνική, για να τεστάρει ο Πογιέτ κι άλλους ποδοσφαιριστές πέραν του βασικού κορμού, αφού τον Μάρτιο αρχίζουν τα προκριματικά (Γαλλία, Ολλανδία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ οι αντίπαλοι), ματς με διαμαρτυρίες και ξύλο προέκυψε.

Και καλά το σκληρό παιχνίδι των Μαλτέζων το παριμένουν όλοι, τα νεύρα για αυτό επίσης, αλλά και να απειληθεί σύρραξη στο γήπεδο με κόκκινες και κίτρινες κάρτες;

Μερίιδο ευθύνης σε αυτό φέρει και ο 37χρονος Λουξεμβούργιος διαιτητής Αλέν Ντεριέ που στο 77′ δεν είδε το απλωμένο χέρι του Μαλτέζου Τεουμά να σταματά μέσα στη μικρή περιοχή την μπάλα. Εκείνο το λεπτό η Εθνική ήταν πίσω στο σκορ και όλος ο πάγκος δηκώθηκε να διαμαρτυρηθεί. Ακόμα κι ο Πογιέτ μπήκε στο γήπεδο. Αποτέλεσμα; Ο αναπληρωματικός τερατοφύλακας Μπάρκας αποβλήθηκε, οι Πογιέτ και Φύσας τιμωρήθκαν με κίτρινη κάρτα.

Δεν ήταν καλή η Εθνική, οι ρεζέρβες δεν έδειξαν τη διάθεση να αμφισβητήσουν την παρουσία των βασικών στο αρχικό σχήμα των κρίσιμων αγώνων. Ουσιαστικά το ματς το… έσωσαν οι αλλαγές του Πογιέτ και ειδικά ο Ταξιάρχης Φούντας που έμοιαζε με τον θείο από το Αμέρικα (παίζει στο MLS) που έφερνε δώρα τα παλιά χρόνια στα φτωχά ανψια του στο… Ελλάντα!

Ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ στο 39′, αλλά ο Ντιγκαμπριέλε στο 54′ ισοφάρισε (1-1). Οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ανατροπή στο 67′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Τεουμά (2-1) στο οποίο είχε υποπέσει ο Μπουχαλάκης (εέχε διώξει με το χέρι).

Η ισοφάριση ήρθε αναπάντεχα από τον Φούντα στο 88′ (2-2).

Η Εθνική γλίτωσε στο… τσακ το κάζο σε μια έδρα που δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις, αφοιύ δύο αποτυχίες της έσβησαν τις ελπίδες της για πρόκριση σε ισάριθμες διοργανώσεις.

Κίτρινη κάρτα: 27′ Καμενζούλι, 41′ Πέπε, 66′ Π. Μπονγκ – 38′ Σιώπης, 69′ Μάνταλος, 90+ Κουλιεράκης.

Μάλτα: Μπονέγιο, Σ. Μποργκ (46′ Άπαπ) , Πέπε, Γ. Μποργκ (52΄Κορμπαλάν) , Εμπόνγκ, Γκιγιαμέρ, Τέουμα, Καμενζούλι, Ντίμετς (80′ Τζόουνς), Π. Μπόνγκ (80′ Κρίστενσεν), Ντεγκαρμπρίλ (80′ Σαταριάνο)

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46′ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80′ Κυριακόπουλος), Μπακασέτας (46′ Μπουχαλάκης), Σιώπης (80′ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας (68′ Φούντας), Ιωαννίδης (68′ Δουβίκας).

Προσεχώς: Ουγγαρία – Ελλάδα (Κυριακή 20/11), Γιβραλτάρ – Ελλάδα (24/4), Ελλάδα – Ιρλανδία (16/6), Γαλλία – Ελλάδα (19/6).




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This