Οι Σαμουράι εξολόθρευσαν τους Γερμανούς: 2-1 – Τα γκολ του αγώνα

Must Read

Νέα απίστευτη ανατροπή στο Μουντιάλ. Οι Γιαπωνέζοι έμοιαζαν με τους προγόνους τους Σαμουράι στον αγώνα με τη Γερμανία. Δεν ήταν… καμικάζι. Έπαιξαν με τακτική και μυαλό και ενώ έχαναν με 1-0 κατάφεραν στο τέλος να δημιουργήσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη στη διοργάνωση. Νίκησαν με 2-1.

Ήρωας του αγώνα ο προπονητής της Χατζίμε Μοριγιάσου που με τις αλλαγές στο β’ μέρος οδήγησε τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου στη μεγαλύτερη επιτυχία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν αυτός που δεν ήθελε παίκτες… καμικάζι, να πεθαίνουν για την ομάδα χωρίς να μπορούν να πάρουν τη νίκη. Ήθελε παίκτες σαμουράι, να έχουν δύναμη, αποφασιστικότητα και κυρίως μυαλό. Να μην επηρεάζονται από τις αναποδιές, αλλά να πιστεύουν στη νίκη. Οι αλλαγές του έφεραν τη νίκη.

Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος. Ήταν καλύτεροι κι έχασαν ευκαιρίες με το τσουβάλι. Σημείωσαν γκολ με πέναλτι στο 31′ όπως και η Αργεντινή που έχασε με τον ίδιο τρόπο και το ίδο σκορ από τη Σ. Αραβία.

Στο 31′, λοιπόν, ο  Γκόντα ανέντρεψε τον Ράουντ. Δύο λεπτά αργότερα, αφού έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR, ο Γκιουντογκάν ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Στο β’ μέρος τα «πάντσερ» έφθασαν κοντά στο γκολ σε τρεις φάσεις, στο 47′ (Γκνάμπρι, δοκάρι), στο 51′ (Μουσλέρα, άουτ) και στο 60′ (Γκιουντογκάν, δοκάρι).

Η έφοδος της Ιαπωνίας για τη νίκη ξεκίνησε στο 77′.  Ο Ίτο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας, έκανε το πλασέ και ο Νόιερ προχώρησε σε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Αυτή ήταν ουσιαστικά η προειδοποίηση. Ο Μιναμίνο από τα αριστερά της περιοχής έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε, με τον Ντόαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 75′ (1-1)

Στο 83΄η «γκέλα» για τους Γερμανούς έγινε… καταστροφή. Ο Ντόαν με σουτ στηνκλειστή γωνία μετέτρεψε την έως τότε ισοπαλία σε νίκη (2-1).

Ιαπωνία: Γκόντα, Σακάι (75′ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57′ Μιτόμα), Εντό, Τανάκα (71′ Ντόαν), Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46′ Τομιγιάσου), Μαέντα (57′ Ασάνο).

Γερμανία: Νόιερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκουντογκάν (67′ Γκορέτσκα), Μίλερ (67′ Χόφμαν), Μουσιάλα (79′ Γκέτσε), Γκνάμρπι (90′ Μουκόκο), Χάβερτς (79′ Φούλκρουγκ).




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This