Αμερικανάκια ήταν οι Άγγλοι: ΗΠΑ – Αγγλία 0-0

Must Read

Οι Αμερικανοί έριξαν και το τελευταίο οχυρό. Στο ποδόσφαιρο τους αποκαλούσαν «Αμερικανάκια». Κάτι η εμμονή τους να αποκαλούν «σόκερ» το ποδόσφαιρο, κάτι η αφέλεια που έδειχναν σε κρίσιμους αγώνες, ο χαρακτηρισμός παρέμενε για αυτούς.

Όμως στον αγώνα με την Αγγλία τα… αμερικανάκια ήταν οι Άγγλοι. Είχαν νικήσει με το εντυπωσιακό 6-2 το Ιράν, είχαν αυτοανακηρυχθεί «φαβορί» για το τρόπαιο, όλοι έλεγαν ότι «το Κύπελλο θα γυρίσει… σπίτι του», αλλά με την απόδοσή τους και κυρίως την προσέγγιση στον αγώνα απέδειξαν ότι η αφέλεια ήταν στην πλευρά τους.

Αντίθετα η ομάδα των ΗΠΑ, όχι μόνο ήταν καλύτερη, αλλά έφερε και το ματς στα μέτρα της. Και φυσικά δημιουργεί μια μοναδική παράδοση 72 χρόνων που τη θέλει αήττητη σε ματς με τους Άγγλους στη διοργάνωση. Η αρχή έγινε το 1950 στο απίστευτο 1-0 των ερασιτεχνών Γιάνκις επί των σούπερ επαγγελματιών Άγγλων με 1-0. Συνεχίστηκε στο Μουτντιάλ του 2010 με ισοπαλία (1-1) και το… κακό για τα «τρία λιοντάρια» τρίτωσε το βράδυ της Παρασκευής με το 0-0!

Η νίκη θα μπορούσε να έχει πάει στις ΗΠΑ εάν στο 30′ η μπάλα στην προσπάθεια του Πούλισιτς δεν έβρισκε το οριζόντιο δοκάρι.
Παρόλα αυτά η Αγγλία έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Την τελευταία αγωνιστική έχει… εμφύλιο με την Ουαλία και αποκλείεται μόνο εάν χάσει με τέσσερα γκολ διαφορά. Ντέρμπι γίνεται το Ιράν – ΗΠΑ με τους Αμερικανούς να θέλουν νίκη και στο Ιράν να αρκεί η ισοπαλία.




Αγγλία (Γκ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μάουντ, Μπέλινγχαμ (68′ Χέντερσον), Στέρλινγκ (68′ Γκρίλις), Σάκα (77′ Ράσφορντ), Κέιν.
ΗΠΑ (Γκρ. Μπερχάλτερ): Τέρνερ, Ρόμπινσον, Ριμ, Ζίμερμαν, Ντεστ (77′ Μουρ), Άνταμς, Μούσα, ΜακΚένι (77′ Άαρονσον), Πούλισικ, Γουεά (83′ Ρέινα), Ράιτ (83′ Σάρτζεντ).
Η βαθμολογία
Αγγλία 4 (6-2)
Ιράν 3 (4-6)
ΗΠΑ 2 (1-1)
Ουαλία 1 (1-3)

Προσεχώς (29/11)
21:00 Ουαλία – Αγγλία
21:00 Ιράν – ΗΠΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This