Το πανό εμετός των Κροατών για τον τερματοφύλακα του Καναδά

Must Read

Ο τερματοφύλακας του Καναδά Μίλαν Μπόργιαν είχε την ατυχία να γεννηθεί στο Κνιν μια πόλη που ξυπνα μνήμες από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Γεννήθηκε το 1987 από Σέρβους γονείς και στα επτά του χρόνια έγινε μάρτυρας του πιο αιματηρού πολέμου Σέρβων και Κροατών. Η «επιχείρηση καταγίδα» του Κροατικού στρατού για την κατάληψη του θύλακα των Σέρβων μέσα στην πατρίδα τους θεωρείται η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά στην Ευρώπη. Οι Κροάτες κατέλαβαν μια περιοχή που αντιστοιχεί στο 18% της χώρας, ακολούθησε εθνοκάθαρση και οι Σέρβοι κατέφυγαν στα πάτρια εδάφη. Μαζί και η οικογένεια Μπόργιαν.

Οι Κροάτες οπαδοί για να πικάρουν τον σερβικής καταγωγής Μίλαν ανήρτησαν ένα πανό που ανέφερε: «Κινι 95. Κανείς δεν τρέχει σαν τον Μπόγιαν». Μάλιστα το περιέφεραν κι έξω από το γήπεδο.

Η οικογένεια του Μπόγιαν έμεινε πέντε χρόνια στο Βελιγράδι, στη συνέχεια μετανάστευσε στον Καναδά όπου ζουν ακόμα οι γονείς του κι ο ίδιος άρχισε μια ποδοσφαιρική περιπλάνηση για να βρει τον ποδοσφαιρικό του δρόμο. Πήγε στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία πριν καταλήξει το 2017 στον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο αγνωνίζεται μέχρι σήμερα.

Μπορεί το πανό για ένα ημίχρονο να ήταν αναρτημένο στην πλάτη του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δώσει το χέρι στον Κροάτη επιθετικό Μπρούνο Πέτκοβιτς

Όταν ρωτήθηκε για το πανό απάντησε: «Δεν έχω κάτι να σχολιάσω. Όλοι αυτοί θα πρέπει να ρωτήσουν τους δικούς τους ανθρώπους για να ξεδιαλύνουν τη σύγχυση που έχουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This