«Λύθηκαν τα… μάγια της Αργεντινής», 2-1 την Αυστραλία

Must Read

Ένας ολόκληρος λαός προσκυνά και δοξάζει τον Λιονέλ Μέσι και υποστηρίζει ότι τώρα που… λύθηκαν τα μάγια η Αργεντινή μπορεί να πάρει και το Κύπελλο!

Αιτία της διαπίστωσης των Αργεντινών η… κατάρα που κυνηγούσε τον αρχηγό τους. Μέχρι τώρα σε όσα Μουντιάλ έπαιξε ποτέ δεν είχε σκοράρει σε νοκ άουτ αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι όταν… σιωπά ο Μέσι όλη η ομάδα έχει πρόβλημα.

Στον αγώνα με την Αυστραλία (2-1) όμως στον 1.000ο του επίσημο (Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, εθνική) σκόραρε και η… κατάρα πήρε τέλος. Το υπ’ αριθμόν 789 επίσημο γκολ του «μάγου τσέπης» είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα γκολ – πρόκρισης στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι μια υπόσχεση, η ελπίδα που έχουν ανάγκη ότι ο δρόμος προς τον τελικό θα είναι διαφορετικός από τις προηγούμενες φορές. Το εάν ισχύουν όλα αυτά θα το μάθουμε στη μάχη για την επόμενη πρόκριση με αντίπαλο την Ολλανδία.

Όλα ξεκίνησαν στο 35′ όταν ο Οταμέντι έκανε κοντρόλ, έβγαλε πάσα για τον Μέσι, ο οποίος με την κίνηση που τον έχει διάσημο έγινε σκόρερ, την έσπρωξε προς τα δίχτυα και η μπάλα κατέληξε σε αυτά!




 Αυτό το γκολ απελευθέρωσε τους διαδόχους του Μαραντόνα που ελπίζουν να πατήσουν κι αυτοί στην κορυφή. Τα πόδια λύθηκαν, το άγχος έφυγε και μεταφέρθηκε στους Αυστραλούς που έτσι κι αλλιώς είχαν πάει στο ματς αποφασισμένοι, αλλά με… μικρό καλάθι.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά στο 57‘ όταν ο Αυστραλός τερματοφύλακας Ράιαν δεν είδε ότι ο Άλβαρες βρισκόταν πίσω του, έχασε την μπάλα και σημείωσε ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του.

Οι εφιάλτες επέστρεψαν στο 77′ όταν η Αυστραλία σκόραρε με αυτογκόλ του Φερνάντες, όταν η μπάλα χτύπησε στο σώμα του, άλλαξε πορεία, από μπαλιά του Γκούντγουιν.

Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να συνέλθουν οι Αργεντίνοι που συνέχισαν να κυνηγούν ένα τρίτο γκολ προστατεύοντας και τα μετόπισθεν,

Τα τελευταία λεπτά ήταν ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών της Αργεντινής για ένα τρίτο γκολ που θα «κλείδωνε» το ματς, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η επέμβαση του αγώνα από τον Μαρτίνες σε σουτ του Κόουλ.




Αργεντινή: Μαρτίνες, Μολίνα (80′ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (72′ Ταγλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (80′ Παλάσιος), Γκόμες (50′ Λι. Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (72′ Λα. Μαρτίνες).

Αυστραλία: Ράιαν, Ντέγκενεκ (72′ Κάρατσιτς), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (72′ Κουόλ), Μόουι, Ιρβάιν, Μπάκους (58′ Χρούστιτς), Μακγκρί (58′ Γκούντγουιν), Ντιουκ (72′ Μακλάρεν).




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This