Με υπογραφή Ράμος το 6-1 της Πορτογαλίας με την Ελβετία

Must Read

O C7 ήταν στον πάγκο, αλλά ο R26 έβαζε τα γκολ. Κι όπου C7 ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα και όπου R26, ένα νέο παιδί, στα 21 χρόνια του, που έρχεται να μας θυμίσει ότι υπάρχουν κι άλλοι γκολτζήδες, όιχι μόνο στη χώρα, αλλά και στην εθνική Πορτογαλίας.

Η οποία Πορτογαλία έκανε το ακριβώς αντίθετο από την «άσπονδη φίλη» της Ισπανία. «Καθάρισε» νωρίς τον αγώνα με την Ελβετία (6-1) κι από εκεί ύστερα μπορεί να κάνει όνειρα για πολύ περισσότερα.

Τι κι αν ο Κριστιάνο ήταν στον πάγκο; Χωρίς αυτόν η νέα γενιά απελευθερώθηκε, έδειξε τις ικανότητές της. Γιατί πέρα από τον θρύλο υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν, τουλάχιστον, να του μοιάσουν.

Δεν έπεσε από τον… ουρανό ο πρωταγωνιστής του αγώνα Γκονζάλο Ράμος. Παιδί των Ακαδημιών της Μπενφίκα έχει σημειώσει φέτος 9 γκολ σε 11 αγώνες πρωταθλήματος με τους «αετούς» (πέρσι είχε 7 σε 29 ματς) και άλλα πέντε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι συστάσεις ήταν οι καλύτερες, αλλά από εκει μέχρι να γίνει ο ποδοσφαιριστής που σημειώνει στη διοργάνωση το πρώτο «χατ τρικ» είναι άκρως εντυπωσιακό! Χτύπησε στο 17, στο 51′ και στο 67′. Στο πρώτο γκολ η ταχύτητα της μπάλας μετρήθηκε στα 61 χιλιόμετρα. Που να… τολμήσει ο έρημος ο τερματοφύλακας της Ελβετίας, ο Ζόμερ, να βρεθεί στην πορεία της!

Τον πορτογαλικό θρίαμβο συμπλήρωσαν με γκολ ο 28χρονος Ραφαέλ Γκερέιρο (55′), ο 23χρονος Ραφαέλ Λεάο (90+2) ενώ την παλιά φρουρά εκπροσώπησε επάξια ο 39χρονος αρχηγός της ομάδας Πέπε (35′) που ιπποτικά έδωσε το περιβραχιόνιο στον Ρονάλντο μόλις αυτός μπήκε (73′) στον αγώνα.

Η Ελβετία, χλωμή, ξεκίνησε δυνατά, αλλά μόλις δέχτηκε το πρώτο γκολ έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να αποφύγει τη συντριβή παρά να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει ο Ακάνζι στο 58′.

Θρίαμβος και για τον Φερνάντο Σάντος που έδειξε ποιός είναι το αφεντικό στην ομάδα. Όχι μόνο δεν ξεκίνησε τον Ρονάλντο, αλλά τον πέρασε στον αγώνα για να πάρει τη συμμεχή και για να δείξει ότι δεν κρατά κακία. Έτσι κι αλλιώς το ματς ήταν εκείνη τη στιγμή στο 5-1!

Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73′ Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπ. Σίλβα (81′ Νέβες), Φερνάντες (87′ Λεάο), Ράμος (73′ Όρτα), Φέλιξ (73′ Ρονάλντο).

Ελβετία: Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46′ Τσεμέρτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54′ Ζακάρια), Τζάκα, Σακίρι, Σο (54′ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66′ Οκαφόρ), Εμπολό (89′ Τζασαρί).




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This