Απίστευτη γκέλα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, 2-2 με τον ΠΑΣ

Must Read

Τι να κάνει κι ένας Φορτούνης; Πως μπορεί να τιθασεύσει τις… φουρτούνες της ομάδας του; Σημείωσε δύο γκολ στο α’ μέρος στους «Ζωσημάδες», αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 παίρνοντας όχι μόνο το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά και ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος που συνοδεύτηκε από επεισόδια και διακοπές. Το οφείλει στον Κώστα Φορτούνη που πριν λίγους μήνες ήταν το «μαύρο πρόβατο» της ομάδας. Στην επανάληψη, όμως, θύμισαν την ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος την εποχή του Μαρτίνς.

Με ψυχολογία που είχε στα Ευρωπαϊκά ματς κατάφερε να καταστρέψει ότι καλό είχε δημιουργήσει. Το θέμα είναι πως τα αμυντικά προβλήματα δεν λύθηκαν. Παραμένουν και αποκαλύπτονται όταν η ομάδα δέχεται πίεση.

Ο Κώστας Φορτούνης, αρχικά, «καθάρισε» τα σύννεφα που είχε δημιουργήσει η… ομίχλη των καπονογόνων των οπαδών του ΠΑΣ και των χημικών των ανδρών των ΜΑΤ. Παράλληλα «καθάρισε» και για την ομάδα του. Έτσι τουλάχισοτν φαινόταν…

Το ματς έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Μία ώρα πριν τον αγώνα οπαδοί του Ολυμπιακού πήραν ένα πανό του ΠΑΣ. Άρχισαν οι αψιμαχίες που εξελίχτηκαν σε επεισόδια. Η παρέμβαση της αστυνομίας έκανε τα πράγματα χειρότερα, αφού άρχισε η κόντρα ομάδας οπαδών των γηπεδούχων με τα ΜΑΤ. Το ματς διακόπηκε για 15′ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά ακόμα και με την επανέναρξη υπήρχε… βροχή φωτοβολίδων.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα τα δύο γκολ του Φορτούνη στο 33′ από συνδυασμό με τον ελ Αραμπί και στο 45′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Σούλη.

Ο Φορτούνης μετά από μια μεγάλη περίοδο αποθεραπείας και των λοιπών προβλημάτων στην αρχή της χρονιάς είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 5 Μαΐου 2021 στο 1-1 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει με τον Ολυμπιακό Β’ (16 Φεβρουαρίου 2022) στο 2-0 με τα Τρίκαλα.

Η μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων» με τους Φορτούνη – Χάμες Ροντρίγκες – Μπιέλ ήταν εξαιρετική, αλλά η άμυνα τραγική. Ο Μίτσελ κράτησε στον πάγκο τον Ματρσέλο για να ενισχύσει την άμυνα, αλλά τζίφος!

Τα προβλήματα ήρθαν με τον τραυματισμό του Βρουσάι που τραυματίστηκε στο 23΄.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πρωταγωνιστές στο α’ μέρος στη συνέχεια ήταν ο ΠΑΣ. Από το 60′ και μετά άρχισε η αντεπίθεση. Ο Λιάσος προειδοποίησε στο 63′ με δοκάρι και στο επόμενο λεπτό από μπαλιά του Πήλιου ο Παμλίδης μείωσε σε 2-1, για να έρθει η ισοφάριση (2-2) με τον Λιάσο.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας)

4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

VAR: Άγ. Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθός Var: κ. Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Κίτρινη: Πήλιος (35′), 90+4 Σούλης, 90+5 Μορέιρα – Ντόϊ (50′)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος – Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος – Μορέιρα, Παμλίδης (81′ Ροσέρο), Σταματελόπουλος (60′ Μπάλαν).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Βρουσάι (23′ Ανδρούτσος), Ρέτσος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (81′ Γκάρι Ροντρίγκες) – Εμβιλά, Χουάνγκ (81′ Ματρσέλ) – Μπιέλ, Χάμες (71′ Μπακαμπού), Φορτούνης – Ελ Αραμπί (71′ Κασάμι).

*Υπάρχει και γ΄ ημίχρονο στο ματς. Θα παιχτεί στα γραφεία του Αθλητικού Δικαστή. Με τιμωρία, ακόμα και της έδρας, κινδυνεύουν και οι δύο ομάδες με το κατηγορητήριο να είναι βαρύτερο για τον ΠΑΣ. Σε περίπτωση τιμωρίας κινδυνεύει να δώσει τους αγώνες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό χωρίς θεατές. Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του παίζει στο γήπεδό του με Αστέρα Τρίπολης, Άρη, ΟΦΗ και Παναιτωλικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This