Κι όμως συνέβη! Το βίντεο με τον τερματοφύλακα που ξέχασαν στο γήπεδο…

Must Read

Στην Αγγλία είναι συχνό να παίζουν μπάλα ανήμερα τα Χριστούγεννα ή ανήμερα πρωτοχρονιάς. Είναι συχνό, επίσης, να διακόπτονται κάποιοι αγώνες λόγω ομίχλης. Όμως αυτό που έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων του 1937 δεν έχει προηγούμενο, ούτε… επόμενο!

Στο Στάμφορντ Μπριτζ, η Τσέλσι υποδέχεται την Τσάρλτον. Μια ομάδα που, τον καιρό εκείνο, είχε κάνει εξαιρετική πορεία κι είχε καταφέρει όχι μόνο να βρίσκεται στην Α’ κατηγορία, τη σημερινή Premier, αλλά και να είναι αξιόμαχη.

Μέρος της επιτυχίας της το όφειλε στον τερματοφύλακα της Σαμ Μάρτραμ που είχε ξεκινήσει από ανθρακωρύχος για να γίνει στη συνέχεια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Εκείνο το απόγευμα το Λονδίνο το είχε καλύψει ομίχλη. Ο διαιτητής παρ’ όλα αυτά ξεκίνησε το παιχνίδι. Γύρω στο 60′ κι ενώ το σκορ ήταν 1-1 δεν φαινόταν τίποτα. Κυριολεκτικά! Το ματς διακόπηκε και οι ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια για να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο.

Μόνο που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ειδοποιήσει τον Μπάρτραμ που υπεράσπιζε στην εστία της Τσάρλτον. Τέρας ευσυνειδησίας κρατούσε τα μάτια του ανοιχτά και με το θόρυβο που έκαναν οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσε να… μαντέψει που παίζει η μπάλα. Θεώρησε ότι η ομάδα του είχε «κλείσει στα καρέ» την αντίπαλό της.

Κάποια στιγμή ακούει έναν αστυνομικό να του λέει:

«Εσύ τι κάνεις εδώ; Το ματς έχει διακοπεί εδώ κι ένα τέταρτο!»

Οι συμπαίκτες του τον είχαν ξεχάσει και δεν πήραν είδηση την απουσία του ούτε στα αποδυτήρια!

Ο Μπάρτραμ κέρδισε μια θέση στην… αθανασία με το γεγονός αυτό.

Η αλήθεια ότι γενικά δεν ήταν τυχερός στη ζωή του. Τον καιρό της ποδοσφαιρικής ακμής του ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος που σήμαινε έξι χρόνια εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας, τουλάχιστον με τον τρόπο που ξέρουμε σήμερα. Αυτό που στέρησε και τη δυνατότητα να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του «καλύτερου τερματοφύλακα που δεν έπαιξε στην εθνική», αλλά αυτό δεν αποτελεί παρηγοριά. Στην Τσάρλτον αγωνίστηκε σε 579 αγώνες πρωταθλήματος (1934-56) και ποτέ δεν έχασε τη θέση του βασικού. Έπαιξε σε δύο τελικούς Κυπέλλου και πέθανε το 1981 στα 67 του χρόνια.

Δείτε ένα βίντεο από τα αγγλικά επίκαιρα όταν γιόρτασε τις 500 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This