Δικέφαλοι γίγαντες, πράσινοι νάνοι…

Must Read

Ο Δικέφαλος του βορρά άνοιξε τα… φτερά του, σκέπασε τη Λεωφόρο κι άναψε «κόκκινο» στην πορεία του Παναθηναϊκού για τον τίτλο. Δεν είναι η νίκη (3-0), αλλά η εμφάνιση που δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει το σκηνικό στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ και ηγετική μορφή τον 19χρονο Γιάννη Κωνσταντέλια (κεντρική φωτογραφία)… τελείωσε τους «πράσινους» οδηγώντας τους στη μεγαλύτερη φετινή τους ήττα, αλλά και στη χειρότερη εμφάνισή τους.

Το αυτογκόλ του Πέρεθ στο 44′, τα γκολ του Ζίφκοβιτς στο 46′ και του Κωνσταντέλια στο 52′ διαμόρωφωσαν ονειρεμένο σκηνικό για τους νικητές και εφιαλτικό για τους ηττημένους.

Ο ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή κυριάρχησε στο γήπεδο, αλλά τίποτε δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε. Δημιουργούσαν και έχαναν ευκαιρίες. Η κατάρρευση για τους γηπεδούχους άρχισε στο 44′ όπου εμφανίστηκαν οι αμυντικές τους αδυναμίες. Το λάθος του Χουανκάρ, η κόντρα στον Σένκεφελντ, το διώξιμο του Μπρινιόλι και η λάθος κεφαλιά του Πέρεθ έφεραν το 0-1.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ολιβέιρα και Ζίβκοβιτς συνδυάστηκαν κι έφθασαν ανενόχλητοι στο δεύτερο γκολ. Περισσότερη πίεση δέχτηκαν από τους θεατές, παρά από τους αντίπαλους αμυντικούς!

Στο 52′ νέα λάθη. Χουάνκαρ και Βέρμιτς απέτυχαν να διώξουν την μπάλα, ο δεύτερος την έστρωσε στον Κωνσταντέλια που σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα!

Η νίκη του ΠΑΟΚ του δίνει ώθηση και για τη ρεβάνς της Πέμπτης για την πρόκριση στο Κύπελλο έχοντας μάλιστα στις… αποσκευές του το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα.

Κι ο Παναθηναϊκός; Από το «+10» της διαφοράς βρίσκεται στο «+1» και καλείται να διαχειριστεί το δύσκολο πρόγραμμα του ακολουθεί. Τα λάθη στην άμυνα, η αδυναμία στο σκοράρισμα μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν για το μέλλον.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν… μακράν ο ο καλύτερος του ΠΑΟΚ. Συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, είναι μόλις 19 χρόνων, αλλά παίζει με ωριμότητα πολύ μεγαλύτερου και μας προ(σ)καλεί να τον απολαύσουμε όσο… προλαβαίνουμε.  Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για πολύ στο ελληνικό πρωτάθλημα εάν συνεχίσει σε αυτόν το ρυθμό.



Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «Opap Arena» (30/10), έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα 12 πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια του.




Διαιτητής: Κουλμάκοφ
Βοηθοί: Ζιουκ, Μασλίνικα
4ος: Κουμπαράκης
VAR: Εστέβες, Νικολακάκης

Κόκκινη : Σένκεφελντ (90+1)

Κίτρινη: Παλάσιος (55′), Σένκεφελντ (71′) – Ντάγκλας Αουγκούστο (42′), Κουλιεράκης (45), Σάστρε (49′), Ίνγκασον (65′).

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Τσέριν, Πέρεθ (60’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (61’ Σπόραρ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (82’ Σάντσες), Βέρμπιτς.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Σοάρες, Αουγκούστο (73’ Ντάντας), Σβαμπ, Νάρεϊ (70’ Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (82’ Τόμας).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This