Ο Θεσσαλονικιός που οδηγεί την Αλκμάαρ από θρίαμβο σε θρίαμβο

Must Read

Ένας Θεσσαλονικιός, ο 24χρονος Βαγγέλης Παυλίδης είναι ο ήρωας της Ολλανδικής ΑΖ Αλκμάαρ. Το βράδυ της Πέμπτης την οδήγησε στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ με τα δύο γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Βελγική Άντερλεχτ.

Τα δύο γκολ του Παυλίδη στο 5′ και στο 13′ αποδείχτηκαν καθοριστικά. Με αυτά ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στις Βρυξέλες (2-0 η Άντερλεχτ). Ατυχώς ο Έλληνας σέντερ φορ τραυματίστηκε, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και τη… δοιυλειά ανέλαβε να τελειώσει ο Αυστραλός τερματοφύλακας της ομάδας Μάθιου Ράιαν που με τα δύο πέναλτι που έπιασε στη σχετική διαδικασία έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά για τους Ολλανδούς.

Επόμενος αντίπαλος για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης η Αγγλική Γουέστ Χαμ με τον πρώτο αγώνα (11/5) να γίνεται στο Λονδίνο και η ρεβάνς (18/5) στην Ολλανδία.

Ο Παυλίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη Θεσσαλονίκη στην Ακαδημία του παλιού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κερμανίδη. Στα 16 του χρόνια εντάχτηκε στη Γερμανική Μπόχουμ και το 2019 πήγε στην Ολλανδική Βίλεμ ΙΙ, ως δανεικός στην αρχή και με μεταγραφή αργότερα. Στις 9 Ιουλίου του 2021 πήγε στην ΑΖ Αλκμάαρ με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2025. Στην εθνική Ελλάδας έχει έξι γκολ σε 29 συμμετοχές.

Στην ίδια ομάδα αγωνίζεται ως σέντερ μπακ ο 26χρονος Παντελής Χατζηδιάκος, προϊόν των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού που το 2011 αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στην Ολλανδία. Και δεν το μετάνιωσε. Πέρα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις είναι και ο τρίτος αρχηγός της ομάδας.




 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This