Hollywood το ΟΑΚΑ – Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήρθε για το… Οσκαρ στον Παναθηναϊκό

Μπορώ να ΠΑΟ για 7ο αστέρι

Must Read

Η απόλυτη αποθέωση! Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κεντρική σκηνή με εκκωφαντικό τρόπο και ένας από τους πρωταγωνιστές στους οποίους βασίζεται πλέον είναι ο Ισπανός διεθνής φόργουορντ Χουάντσο Ερνανγκόμεθ!

Ο «βασιλιάς», όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του για τα κατορθώματά του με τους «φούριας ρόχας», θα φορά στο εξής τα πράσινα για την επόμενη διετία, σε μια μεταγραφή-βόμβα, που τάραξε τα νερά της Μεσογείου αλλά... και του Ατλαντικού. Σε μία εποχή που ο Παναθηναϊκός χτίζει από το μηδέν, με στόχο τη γρήγορη επιστροφή στην κορυφή αλλά και τη διατήρηση εκεί – όπως είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Τα εγκωμιαστικά σχόλια και η ειδική μνεία με σειρά αφιερωμάτων των ΜΜΕ της Ιβηρικής στο «μπαμ» της μεταγραφής Χουάντσο έδωσαν τη σκυτάλη στην υπόκλιση από πλευράς FIBA (!) για τη σούπερ ποιοτική προσθήκη του Παναθηναϊκού. Σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, δε, η FIBA μετέτρεψε τον Αταμάν σε ρόλο σκηνοθέτη (Σάντλερ) δίπλα στον Χουάντσο…

Ολα αυτά υπερτονίζουν την ηχηρή κίνηση του «Τριφυλλιού», που δείχνει τις διαθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για άμεση επάνοδο του Παναθηναϊκού στις επιτυχίες, με βασικά συστατικά το DNA του νικητή και τη βαριά κληρονομιά, ώστε να ξαναβρεί ο Παναθηναϊκός τη χαμένη του αίγλη. Το φλερτ, εξάλλου, με τον κατά έναν χρόνο μεγαλύτερο αδερφό του Γουίλι (από ΝΒΑ σε Μπαρτσελόνα) μπορεί να μην ευδοκίμησε για τον Παναθηναϊκό, αλλά το έτερο εκλεκτό μέλος της οικογένειας ετοιμάζεται να κάνει το δικό του σόου και να δώσει τη δική του παράσταση πια στο ΟΑΚΑ

Μάλιστα, πριν από μέρες είχε ακουστεί έντονα πως η Μπαρτσελόνα κινείται για να τον εντάξει στο ρόστερ της, πλαισιώνοντας τον Ουίλι με τον αδερφό του στη φροντ λάιν. Να τονίσουμε πως οι δυο τους δεν έχουν παίξει μαζί σε καμία ομάδα, πέραν της Εθνικής τους, και… στις αλάνες της γειτονιάς τους πιτσιρικάδες. Δεν έτυχε να συνυπάρξουν ούτε σε ευρωπαϊκό συλλογικό επίπεδο ούτε στο ΝΒΑ! Ο ίδιος όμως ο Χουάντσο σαν κάτι να περίμενε εδώ και μέρες, πέρα από το ΝΒΑ, που είχε πει πως παραμένει προτεραιότητά του, σαν κάτι διαφορετικό να είχε γραφτεί στο μπασκετικό του πεπρωμένο…

Ο Χουάντσο με τον αδερφό του Γουίλι και το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ

Ο Ισπανός σταρ θα αμείβεται με πάνω από 2.000.000 ευρώ ετησίως στους «πρασίνους», ποσό που τον μετατρέπει αυτόματα στον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του Παναθηναϊκού, πίσω από τον Κώστα Σλούκα. Ο Ερνανγκόμεθ επιστρέφει στην Ευρώπη ύστερα από μία επταετία στο NBA, όπου φόρεσε τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Μπόστον Σέλτικς, Σαν Αντόνιο Σπερς, Γιούτα Τζαζ και Τορόντο Ράπτορς!

Ουσιαστικά τώρα είναι και για τον ίδιο η μεγάλη του ευκαιρία για τη σούπερ διάκριση, έχοντας μπροστά του την αποστολή/πρόκληση να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε πρωτιές.

Mπορεί να υπήρξαν πολλές στιγμές που συμβιβάστηκε στον ρόλο του κομπάρσου/ρολίστα στην άλλη άκρη του Aτλαντικού, αλλά και μόνο η επταετής του παρουσία εκεί τον μεταμόρφωσε/μετέτρεψε σε παίκτη άλλου επιπέδου. Σε μικρή ηλικία πέρασε από τις ακαδημίες της Ρεάλ, ωστόσο αργότερα τράβηξε διαφορετική πορεία από τους «μερένχες», μετακομίζοντας -πριν από τον «μαγικό κόσμο»- στους Μαδριλένους «φοιτητές» της Εστουδιάντες.

Τι προσφέρει

Ο πολυτάλαντος και ελίτ -πάουερ, αλλά ενίοτε και σμολ- φόργουορντ με το εξαιρετικό περιφερειακό σουτ είναι, φυσικά, σταθερό στέλεχος των επιτυχιών της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο World Cup του 2019 και στο EuroBasket 2022. Ο Χουάντσο έκανε τη δική του προσωπική αγωνιστική έκρηξη στον τελικό του EuroBasket 2022, όπου είχε 27 πόντους με 7/9 τρίποντα. Πραγματικό ρεσιτάλ. Οι συμπατριώτες του πίνουν νερό στο όνομά του και θεωρείται -όχι άδικα- κομβική μονάδα στην όλη πορεία της Εθνικής του, παίκτης-στυλοβάτης και καθοριστικός στα δύσκολα.

Παίκτης που δεν θα φοβηθεί την ευθύνη, θα εκτελέσει με «ψυχρό αίμα» και θα πάρει την πρωτοβουλία όταν… η μπάλα θα «καίει», χωρίς να κρυφτεί! Ενας combo φόργουορντ με ύψος 2,06 μέτρα και άνοιγμα χεριών 2,13 μέτρα, αποτελεί αυτό που ο κόσμος έχει μάθει να αποκαλεί τα τελευταία χρόνια «Stretch-4». Ενας πάουερ φόργουορντ δηλαδή με ικανότητα στο μακρινό σουτ, ο οποίος μπορεί να ανοίγει το γήπεδο για την ομάδα του. Παίκτης που αναμένεται να ταιριάξει άψογα με τον Μήτογλου στο «4», καθιστώντας τον Παναθηναϊκό πανίσχυρο και οχυρωμένο και στη θέση αυτή.

Σε ψηλά σχήματα άλλωστε, εφόσον παραστεί ανάγκη, ο Ισπανός μπορεί να «κατέβει» και στο «3», λόγω της ευελιξίας που τον χαρακτηρίζει στο αγωνιστικό του στιλ αλλά και στο «φονικό» σουτ – ειδικά στο τρίποντο. Ο Ερνανγκόμεθ είναι ένας παίκτης για τον οποίο μία ομάδα μπορεί να δουλέψει. Την ίδια στιγμή, όμως, ο τρόπος που κινείται μακριά από την μπάλα τον βοηθάει να δημιουργεί ο ίδιος καταστάσεις για να βγάλει το δικό του σουτ. Ενας παίκτης που ταιριάζει στη λογική του Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός πάντα είχε στις ομάδες του πάουερ φόργουορντ με καλό μέγεθος και ικανότητα στο σουτ για να του ανοίγουν το γήπεδο. Και ο Ερνανγκόμεθ είναι ακριβώς αυτό.

Υπό τις… οδηγίες του Ανταμ Σάντλερ

Πρωταγωνιστής στα παρκέ, πρωταγωνιστής όμως και στο… σινεμά. Ο 28χρονος Χουάντσο έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό, που ενδεχομένως δεν ασχολείται με το μπάσκετ, μέσα από τη δημοφιλή ταινία «Hustle» (2022) του φημισμένου Ανταμ Σάντλερ, υποδυόμενος με επιτυχία (σε ακόμα έναν ρόλο, λοιπόν, που ανέλαβε πήρε άριστα) τον Μπο Κρουζ, έναν άσημο που ξαφνικά γίνεται διάσημος άσος του ΝΒΑ.

Η ταινία, που προβλήθηκε σε γνωστή πλατφόρμα, τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον και απέσπασε θετικότατες κριτικές. Στην ταινία, πέρα από τον Ερνανγκόμεθ και βέβαια τον ίδιον τον Σάντλερ, που ήταν επίσης και ο σκηνοθέτης, πήραν μέρος ως guest πολλοί παίκτες του NBA.

Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η «κόντρα» που έχει ο Μπο Κρουζ με τον Αντονι Εντουαρντς, ο οποίος είχε επιλεγεί στο νούμερο ένα του draft το 2020. Οι δυο τους ήταν μάλιστα συμπαίκτες για μία σεζόν στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Κατά τη διάρκεια της ταινίας εμφανίζεται λέγοντας… μια ατάκα πλήθος παλαίμαχων και εν ενεργεία αστέρων του NBA.

Ο ΛεΜπρόν δεν έχει πέρασμα, αλλά τουναντίον βλέπουμε μπροστά από τις κάμερες τον Λούκα Ντόντσιτς, τον Τρε Γιανγκ, τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, τον Τόμπιας Χάρις, τον Κάιλ Λόρι και τον Σεθ Κάρι. Αλλά και τον «Answer» Αλαν Αϊβερσον, τον Ντιρκ Νοβίτσκι, τον «Dr J» Τζούλιους Ερβινγκ και τον Ντοκ Ρίβερς. Ισως ένα νέο αστέρι του κινηματογράφου, μετά τη διαδρομή του στο μπάσκετ, να υπάρχει κάπου προς ΟΑΚΑ μεριά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This