Εθνική πόλο: Ραντεβού με το χρυσό – Που μπορείτε να δείτε τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Must Read

Στη χώρα του ανετέλλοντος ηλίου, την Ιαπωνία, στην πόλη Φουκουόκα, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δίνει ραντεβού με την Ιστορία. Το μεσημέρι στις 12 (ΕΡΤ-3), διεκδικεί για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο την Ουγγαρία των εννέα χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων (16 στο σύνολο), τριών παγκόσμιων και 13 ευρωπαϊκών!

Για τους φίλους της στατιστικής (και των προλήψεων…) ο τελικός έρχεται με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την κατάκτηση του αντίστοιχου μεταλλίου από την εθνική γυναικών στη Σανγκάη.

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Μάνος Ζερδαβάς. Η παρουσία του στο παγκόσμιο είναι καθοριστική

Η ελληνική ομάδα με την εντυπωσιακή εμφάνισή της στον ημιτελικό με τη Σερβία εξασφάλισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το επόμενο καλοκαίρι και το χρυσό ή, στη χειρότερη περίπτωση, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο, γεγονός που αποτελεί επιτυχία πρώτης τάξεως.

Η Ουγγαρία για να φθάσει στον τελικό απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου Ισπανία σε ένα παιχνίδι με απρόσμενη εξέλιξη που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά.

Ο Κώστας Γενηδουνιάς μια… μηχανή γκολ για την Ελλάδα

Η παράδοση δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα. Οι Ούγγροι έχουν επικρατήσει και στις δέκα αναμετρήσεις σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, οι τρεις σε ημιτελικούς (2003, 2005, 2017) και μία σε προημιτελικό (2013). Συνολικά, η ελληνική ομάδα έχει νικήσει τους Μαγυάρους μόλις οκτώ φορές σε 91 παιχνίδια, έναντι έξι ισοπαλιών και 77 ηττών, αλλά οι τρεις από τις οκτώ νίκες ήταν σημαδιακές: μία στον ημιτελικό του FINA Cup, το 1997 στο ΟΑΚΑ (8-4), στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ανδρών, και δύο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (10-9 στην πρεμιέρα και 9-6 στον ημιτελικό). Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τελευταία φορά πριν περίπου ένα μήνα (1/7), στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Λος Άντζελες, με τους Μαγυάρους να επικρατούν στον προημιτελικό με 6-4.

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεπεράσει στην τελική κατάταξη την Ουγγαρία μόνο δύο φορές, το 2015 στο Καζάν και πέρυσι στη Βουδαπέστη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This