Απάντηση-κόλαφος Φλωρίδη σε Μπαλτάκο: «Μου ζητάτε να παρέμβω στον εισαγγελέα και να παραβιάσω το Σύνταγμα»!

Επιβεβαιώνεται η απόπειρα συγκάλυψης των χειραγωγημένων αγώνων από την ΕΠΟ

Must Read

Κόλαφος για τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο είναι η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στο αίτημα να παρέμβει στον εισαγγελέα για τη δικαστική υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.

Όπως αποκαλύπτει η «Δίκη», ο κ.Φλωρίδης επισημαίνει στην απαντητική του επιστολή προς τον κ.Μπαλτάκο: “Αναφερόμενος στην από 27.7.2023 επιστολή σας και στο αίτημά σας, να παρέμβω «θεμιτά, νομοθετικά ή μη», όπως αναφέρετε, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο., στοιχεία της διεξαγόμενης από Εισαγγελικό Λειτουργό έρευνας, για «τους λεγόμενους στημένους αγώνες», όπως χαρακτηριστικά το διατυπώνετε στην ανωτέρω επιστολή σας, σας γνωρίζω τα παρακάτω: Η συνταγματικά κατοχυρωμένη λειτουργική ανεξαρτησία των Εισαγγελικών Αρχών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθορίζουν, μεταξύ άλλων:

Α) Την απόλυτη μυστικότητα των διεξαγομένων από τους Εισαγγελικούς και εν γένει Δικαστικούς Λειτουργούς, ερευνών.

Β) Καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο τον διενεργούντα την έρευνα Εισαγγελικό Λειτουργό, να αποφανθεί επί συγκεκριμένων αιτημάτων, που αφορούν τη χρήση των στοιχείων της έρευνας.

Ως εκ τούτου, ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε ότι δεν πρόκειται να αναλάβω καμία πρωτοβουλία, η οποία θα προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και την εξ αυτού πηγάζουσα νομοθεσία”.

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης αποδεικνύει ότι η ΕΠΟ καταφεύγει σε αδιέξοδες παραστάσεις εκτός συνταγματικών ορίων και ουσιαστικά πριμοδοτεί την παρελκυστική της τακτική στο θέμα των χειραγωγημένων αγώνων.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This