Champions League: Χωρίς Μέσι ή Κριστιάνο για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια!

Must Read

Απόψε το βράδυ έχουμε την εναρκτήρια σέντρα για φέτος στους ομίλους του Champions League και για πρώτη φορά από το 2003 δεν θα αγωνιστεί κάποιος εκ των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Οκτωβρίου 2003 όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά η κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν θα έχει για πρώτη φορά ούτε τον CR7, ούτε τον «Πούλγκα». Όλα αυτά τα χρόνια οι δυο τους κυριάρχησαν και οδήγησαν τις ομάδες τους στην κορυφή εννιά φορές! Ωστόσο τα χρόνια περνούν και πλέον αγωνίζονται σε άλλες πολιτείες.

Ο τελευταίος που αποχώρησε από το ευρωπαϊκό έδαφος ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο μετακόμισε στις ΗΠΑ για χάρη της Ίντερ Μαϊάμι αφήνοντας έτσι το Champions League χωρίς τους δύο παίκτες που κυριάρχησαν στη διοργάνωση.

Τι κατάφεραν όμως σε αυτά τα είκοσι χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι στο Champions League;

Τα ασύλληπτα επιτεύγματα
Όπως αναφέραμε παραπάνω συνολικά οι δυο τους κατέκτησαν εννιά φορές την διοργάνωση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το έπραξε πέντε φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Λιονέλ Μέσι τέσσερις με την Μπαρτσελόνα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε σε 187 παιχνίδια και πέτυχε 141 γκολ έχοντας παράλληλα 42 ασίστ με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Από την άλλη ο Λιονέλ Μέσι αγωνίστηκε 163 ματς, σκόραρε 129 γκολ έχοντας και 40 ασίστ με τις φανέλες της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν. Την ίδια ώρα οι δυο τους βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις στις κατηγορίες των περισσότερων τερμάτων και ασίστ στην ιστορία του θεσμού. Αριθμοί οι οποίοι αν μη τι άλλο προκαλούν ζάλη και δείχνουν το μεγαλείο των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών.

*Τα στατιστικά στοιχεία είναι από την επίσημη σελίδα της UEFA.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς:

5ος όμιλος
Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
Φέγενορντ-Σέλτικ (22:00)

6ος όμιλος
Μίλαν-Νιούκαστλ (19:45)
Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ (22:00)

7ος όμιλος

Γιουνγκ Μπόις-Λειψία (19:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Ερυθρός Αστέρας (22:00)

8ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Αντβέρπ (22:00)
Σαχτάρ-Πόρτο (22:00)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This