Σαράκης στη «ΔΙΚΗ»: «Μόνο για πλημμελήματα οι υπεύθυνοι του ΟΑΚΑ»!

Must Read

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Παύλος Σαράκης, δικηγόρος και βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, και μίλησε για το θέμα του κλεισίματος του ΟΑΚΑ, την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Σαράκης:

Για το ΟΑΚΑ: «Το ΟΑΚΑ έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Άρα για την ασφάλεια των πολιτών δεν φροντίζει η κυβέρνηση, ούτε οι διοικήσεις που ορίζονται από αυτήν. Όλοι αυτοί τους ενδιαφέρει να πάρουν τον μισθό τους, να βολευτούν, να βολέψουν και κάποιους άλλους απασχολούμενους σαν διοίκηση στο ΟΑΚΑ και η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ασφάλεια των πολιτών. Έχουμε εγκαταστάσεις για τις οποίες δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για τους περιβόητους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσλάβαμε και έναν διάσημο αρχιτέκτονα για να μεγαλώσει το κόστος, και όλες αυτές οι εγκαταστάσεις στην κυριολεξία ρημάζουν και δεν υπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο έγιναν, όχι μόνο για την τέλεση των αγώνων αλλά για να είναι στη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας. Όλα αυτά σαπίζουν. Εδώ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γιατί όσοι διετέλεσαν διοίκηση στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να λογοδοτήσουν για το τι ενέργειες έκαναν, τι μέτρα πήραν για να ελέγξουν την ασφάλεια και τη στατικότητα του στεγάστρου.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοκρατία, όλοι κοιτάζουν πώς θα βολευτούν. Άρα εδώ βρίσκονται προ των ευθυνών τους και ευτυχώς που έγιναν έτσι τα πράγματα και δεν επεμβαίνει η πολιτεία μετά από μία τραγωδία. Γιατί ναι μεν μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί το οτιδήποτε που να μας προκαλέσει την ανησυχία. Ο Θεός μας σώζει. Γιατί είδα και ένα βίντεο που υπήρχαν φοβερές ταλαντώσεις του στεγάστρου πριν από 5 χρόνια. Και μιλάμε για μία περίπλοκη μεταλλική κατασκευή την οποία το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να τη χρυσοπληρώσουν. Γιατί στην Ελλάδα στις κατασκευές μπορεί να κάνουμε και πράγματα πολυτελείας αλλά η διαφθορά δεν είναι μόνο στα στημένα παιχνίδια, είναι και σε όλους τους διαγωνισμούς. Θα πρέπει ο εισαγγελέας να διερευνά σε ορίζοντα πενταετίας γιατί μέχρι εκεί είναι οι ποινικές ευθύνες, δεν μπορεί να διερευνήσει πολύ περισσότερο γιατί είναι παραγεγραμμένα. Είναι για παράβαση καθήκοντος, πλημμελήματα».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Λέμε ότι έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά στην πραγματικότητα έχουμε μία ερασιτεχνική νοοτροπία, είμαστε οι χωριάτες της Ευρώπης διότι για όλη τη σαπίλα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο ευθύνονται άπαντες. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ευθύνονται οι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των ομάδων οι οποίοι έχουν μία αρρωστημένη νοοτροπία οι πουλάνε στο «χωριό» τους τη μαγκιά ότι πρέπει να πάρουν ντε και καλά πρωτάθλημα με οποιοδήποτε μέσο. Τους διαιτητές οι οποίοι γίνονται εθελοντές δούλοι των ολιγαρχών που εκμεταλλεύονται το ποδόσφαιρο γιατί θέλουν να πάρουν μεροκάματα. Δε μιλάμε για όλους αλλά για αυτούς που έχουν τη νοοτροπία να μπουν σε κάποιο «άρμα». Εάν θέλουμε να φτιάξουμε ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχουμε επαγγελματική διαιτησία και να αλλάξουν νοοτροπία οι παράγοντες. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ο κ. Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Είναι λίγες οι φορές που έχει καταφερθεί εναντίον της διαιτησίας ο Ολυμπιακός; Είναι ιδιοκτήτης και της Νότιγχαμ Φόρεστ. Πόσες φορές η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει κάνει ανακοινώσεις για τη διαιτησία στο αγγλικό ποδόσφαιρο; Δηλαδή εκεί που μας παίρνει, κάνουμε παρεμβάσεις. Εκεί όμως που είναι διαφορετικό το περιβάλλον και υπάρχει επαγγελματισμός και κράτος, κανείς δεν μπορεί να κάνει τα ίδια. Άρα εάν θέλουμε, όλοι έχουμε ευθύνες, και οι διαιτητές γιατί δεν μπαίνουν όλοι στο ποδόσφαιρο για να κερδίσουν την καταξίωση, κάποιοι μπαίνουν για να έχουν άλλα ωφελήματα. Εδώ η ΕΠΟ άλλαξε τον Κώδικα Δεοντολογίας και είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή παράβαση για να υποβιβάζεσαι αλλά τρεις. Δηλαδή στον αιώνα τον άπαντα. Όλα είναι σάπια, όλα μυρίζουν άσχημα».

Τι θα έκανε η «Ελληνική Λύση» για να αντιμετωπιστεί η βία κατά των διαιτητών: «Εμείς έχουμε μία άποψη που λέμε ότι θα πρέπει να υπάρχει νόμος και τάξη. Αλλά θα πρέπει πάνω από όλα να έχεις τη βούληση να τον εφαρμόζεις. Στην Ελλάδα ψηφίζονται νόμοι οι οποίοι ανατρέπονται με κάποιους άλλους νόμους, κατ’ απαίτηση των ολιγαρχών. Γιατί έχουμε την πολιτική εξουσία η οποία χρηματοδοτείται από την ολιγαρχία. Αυτή είναι η αλήθεια. Και έχουμε και μία νοοτροπία την οποία θα πρέπει να επεξεργαστούμε από τα σχολεία γιατί από εκεί ξεκινάει η παιδεία. Έχουμε και μία νοοτροπία της ψευτομαγκιάς, πρέπει να κερδίσουμε ντε και καλά. Και αυτή τη νοοτροπία απέκτησαν και οι προπονητές. Όποιος κάνει έγκλημα, θα τιμωρείται από εμάς. Αν μας αξιώσει ποτέ η ελληνική κοινωνία και μας δώσει την εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα έχουμε και νόμο και τάξη. Και θα εφαρμόζεται προς πάσα κατεύθυνση».

Για την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων: «Ο στοιχηματισμός είναι η γάγγραινα του ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό και είχαμε αυτήν την εξέλιξη της τεχνολογίας, γιατί πάντοτε υπήρχε στοιχηματισμός, και όλα αυτά έχουν περάσει στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος και με τεράστια κέρδη. Εδώ μιλάμε ότι για το στοίχημα, είτε το νόμιμο είτε το παράνομο, διακινούνται τεράστια ποσά, και νομίζω ότι η κάθε πολιτεία θα πρέπει να είναι πάρα πολύ στο πώς θα διαχειριστεί και πώς θα εξαλείψει τέτοια φαινόμενα. Τα οποία όμως από πού ξεκινάνε; Από τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου που είναι οι ποδοσφαιριστές. Κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να στηθεί εάν δεν συμμετέχουν και οι ποδοσφαιριστές. Γιατί μπορεί κάποιος να προσεγγίσει έναν διαιτητή για να ευνοήσει μία ομάδα αλλά η διασφάλιση είναι μόνο με τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει να υπάρχει αυστηρό πλαίσιο νομοθεσίας. Βέβαια, θα πρέπει να υπάρχει διάκριση. Δεν μπορεί να υποβιβάζεται μια ομάδα εάν ο ποδοσφαιριστής της πήρε την πρωτοβουλία χωρίς να υπάρχει καθοδήγηση. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει όχι μόνο να αποκλείεται δια βίου από το ποδόσφαιρο αλλά και να οδηγείται και στις φυλακές και να παίζει μπάλα εντός των τειχών. Μόνο έτσι θα εξαλείψουμε τη γάγγραινα που υπάρχει. Βέβαια, θα πρέπει να υπάρχει διάκριση αν οι παράγοντες μίας ομάδας συμμετέχουν στη χειραγώγηση ενός αγώνα θα πρέπει να υποβιβάζεται η ομάδα, άνευ ετέρου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This