Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου – Ήταν η «φωνή» στον θρυλικό αγώνα της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας το 1968

Το 1967 παρουσίασε την εκπομπή «Ματιές στα Σπορ», την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα

Must Read

«Έφυγε» σε ηλικία 86 ετών ο Βασίλης Γεωργίου, ο δημοσιογράφος με τις θρυλικές περιγραφές. Ἐχει μείνει στην ιστορία για την ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας το 1968.

Ο Βασίλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου τελείωσε το Γ’ Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση. Το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Γαβάκη την εκπομπή «Ματιές στα Σπορ», την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα μπάσκετ και βόλεϊ.

Εργάστηκε για χρόνια στην ΕΡΤ, στο Κρατικό ραδιόφωνο, και ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του. Έπαιξε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και ξεκίνησε την καριέρα του από το Σκαγιοπούλειο και αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1951. Την ίδια χρονιά μεταγράφηκε στον αγαπημένο του Απόλλωνα, του οποίου φόρεσε τη φανέλα έως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958, και αποτελούσε βασικό του παίκτη.

Το 1961 μεταγράφηκε στον Τρίτωνα Αθηνών, ενώ το 1963 επέστρεψε στην Πάτρα για λογαριασμό της Παναχαϊκής, στην οποία έκλεισε την καριέρα του. Αγαπούσε παθολογικά τον Απόλλωνα, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα, αλλά αγαπούσε και την ΑΕΚ.

Με την αείμνηστη σύζυγό του Κατερίνα, είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This