Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Κενυάτης Κίπτο με ρεκόρ διαδρομής!

Το... τερμάτισε

Must Read

Ήρθε με τον τίτλο του φαβορί στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά με εμφατικό και πειστικό τρόπο. Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κλασική διαδρομή και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής!

Ο Κενυάτης δρομέας ήταν από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα και στο 30ο χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του, φτάνοντας πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Το ρεκόρ διαδρομής κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο επίσης Κενυάτης Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ.

Ο Κίπτο τερμάτισε σε 2:10.34 με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 2:10.37.

Στις γυναίκες, πρώτη έκοψε το νήμα η Μαροκινή Σουκάινα Ατανανέ με χρόνο 2:31.52, ενώ την ακολούθησαν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, η Κενυάτισσα Καρολίν Γεπτσιρτσίρ (2:32.19) και η Ελληνίδα Γκλόρια Πριβιλέτζιο (2:43.19), που αναδείχθηκε πανελληνιονίκης έναν χρόνο αφότου έγινε μητέρα.

Τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών κατέκτησε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (2:22.36), που περίμενε στον τερματισμό τον δεύτερο Χαράλαμπο Πιτσώλη (2:23.34) και τον τρίτο Γιώργο Μίνο (2:23.56). Ο Πιτσώλης αναδείχθηκε βαλκανιονίκης, αφού ο ΣΕΓΑΣ τον είχε δηλώσει στην βαλκανική ομάδα.
















Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This