Ο προπονητής της Αγγλίας ζητά ισότιμες αμοιβές για τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο

Όλα όσα δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ

Must Read

Ένα αθλητικό θέμα με κοινωνική προέκταση που προφανώς και θα έπρεπε να είναι λυμένο…

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μίλησε για την σημασία των ισότιμων αμοιβών στο ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές πολυπλοκότητες που επικρατούν.

Ο τεχνικός της εθνικής Αγγλίας δήλωσε ότι οι ισότιμες αμοιβές στο ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών «είναι σημαντικές», αλλά επεσήμανε παράλληλα τις οικονομικές δυσπραγίες γύρω από το σημαντικό αυτό ζήτημα, ενόψει του προκριματικού αγώνα της Αγγλίας για το Euro 2024, με αντίπαλο την Μάλτα.

Η τοποθέτηση του παλαίμαχου διεθνούς μπακ της Άστον Βίλα ήρθε μετά την ανακοίνωση της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ ότι η νέα προπονήτρια, Έμα Χέιζ, θα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη τεχνικός στο γυναικείο ποδόσφαιρο!

Όσα δήλωσε ο Βρετανός κόουτς, παίρνοντας θέση:

«Η ίση αμοιβή ή οι ίδιοι ρόλοι είναι εξίσου σημαντικοί. Υπάρχουν πολλά οικονομικά στοιχεία πίσω από αυτό. Για παράδειγμα, αν είστε διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας και είστε άνδρας και γυναίκα θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο. Στο ποδόσφαιρο τα κριτήρια εξαρτώνται από το ποιο είναι το εισόδημα της ομάδας. Ένας προπονητής της League One δεν θα έπαιρνε το ίδιο με έναν προπονητή της Premier League. Ένας ποδοσφαιριστής της Premier League θα έπαιρνε περισσότερα από έναν ποδοσφαιριστή της Championship. Νομίζω ότι η ομάδα γυναικών των ΗΠΑ έχει τεράστια οικονομική δύναμη και επιτυχία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιθανόν να υπάρχει μια πιο στενή ευθυγράμμιση μεταξύ αυτών που παράγουν οι γυναικείες και οι ανδρικές ομάδες. Το αν αυτό είναι μεταφράσιμο για τους συλλόγους ή άλλες εθνικές ομοσπονδίες είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που πρέπει να γίνει. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει η κατεύθυνση της ισοτιμίας σε κάθε επίπεδο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This